Kohout (ANEO): Klidně, bych zavedl v zákoně i sterilizaci

19.04.2014 21:30

Nová ministryně práce a sociálních věcí přišla se vskutku nešťastným návrhem. Dávat rodinám s nižšími příjmy porodné i na druhé dítě.

Kohout (ANEO): Klidně, bych zavedl v zákoně i sterilizaci
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

Prý chce podporovat rodiny s dětmi. Tohle má být podpora rodin s dětmi? Mně to připadá spíše jako velmi populistický a nešťastný nápad. Hlavně se zalíbit těm nejchudším (a v mnoha případech těm nejméně vzdělaným), hlavně se svézt po těch, kteří nám tu vládli předtím a přihřát si svou socialistickou polívčičku.
Osobně si myslím, že některým rodinám by se mělo v plození dětí spíše zabraňovat. A tím mám na mysli sterilizaci či nějaké zákazy. Sterilizace by mohla být hrazena i z veřejného zdravotního pojištění.

Pokud se někdo rozhoduje o tom, zda mít či nemít dítě, měl by si uvědomit, co všechno to obnáší. Osobně si nedovedu představit, že bych si dovolil přivést na svět potomka s vědomím, že nebudu mít ani na základní výbavičku. Nechci tím říct, že děti mají mít pouze lidé bohatí. Děti by měli mít hlavně lidé dospělí. A zde nemám na mysli věk rodičů.

Samozřejmě, že někteří pomoc potřebují a těm by také měla být (v rámci nějaké společenské solidarity) poskytnuta. Cesta zvyšování porodnosti je ale evidentně špatná. K vyšší porodnosti totiž porodné nevede (vyloučíme-li specifické skupiny obyvatelstva)!

Lidé, jejichž příjem přesahuje 2,4násobek životního minima na porodné stejně nedosáhnou. A mají to jednoduché? Nemají. Prostě si musí i bez státu poradit. Rozhodli se přivést na svět dítě a nesou všechny následky. Pomáhají si sami, pomáhá jim rodina, pomáhají přátelé…. Stát jim nic nedá a je to tak správně.

Toto opatření určitě přinese ČSSD velký počet sympatizantů. Vždyť oni tím vlastně nepřímo podporují to, aby se jim rodili noví voliči. Lidé, kteří se nespoléhají na sebe, nýbrž na stát.

Rozdělovat by se mělo. Lidem, kteří to opravdu potřebují. Takových lidí je mraky! Dětskými domovy počínaje, domovy důchodců konče.

Když už chcete podporovat rodiny s dětmi, snižte jim třeba daně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Kohout - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…