Kohout (ANeO): Za vše může Janoušek

03.05.2014 13:12

Skoro rok se táhne proces s panem Janouškem obviněným, teď nevím úplně z čeho všeho, mimo jiné je tam i vražda, ale naboural v opilosti do jiného automobilu. Následně měl najet do řidičky nabouraného vozu. Nedošlo k úmrtí.

Kohout (ANeO): Za vše může Janoušek
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

Situace, která se stává den co den, lidí pod vlivem alkoholu, nad 0,3  promile jezdí kolem nás dost, občas některý z nich řízení nezvládne, způsobí dopravní nehodu a pod vlivem emocí i iracionálně jedná. Prostě běžná věc, která by neměla zasluhovat zvýšené pozornosti. Kdejakého, takto přistiženého řidiče by policie pokutovala a soud udělil zákaz řízení motorových vozidel na nějakou dobu. Nikdo by se o tom nedozvěděl.

Ne tak u pana Janouška, jelikož pan Janoušek je nechvalně známá celebrita. Toto pochybení mu všichni jednodušší lidé naprosto přejí. Mnohé se o něm mluví, něco pravda je, něco není. Pravda je, že je majetný. A to je trnem v oku obyčejného člověka. Pod tlakem veřejného mínění byl obviněn z pokusu o vraždu. To je velmi silná káva. Mají vyšetřovatelé indicie o motivu a přípravě tohoto trestného činu? Nevím, ale dovoluji si pochybovat. Pan Janoušek ženu, kterou porazil, předtím vůbec neznal, jak mohl, tedy, plánovat vraždu?

Z jednání policie a Státního zastupitelství jsem velmi rozpačitý. Jsou to korektní a nezávislé instituce, které hodnotí jednání občanů podle jejich skutků nebo veřejné poptávce poplatné instituce vycházející vstříct nenávistnému veřejnému mínění?

V diskusi pod dnešním článkem byla většina pobouřena nízkým trestem, spílající podplacené justici z protekcionismu. Novináři rozvířili tento případ takovým způsobem, že pan Janoušek se stal okamžitě jedním z největších zločinců tohoto desetiletí. Dav podlehl. Před šedesáti lety by podepisoval petice a výzvy žádající trest smrti. Komunistická mentalita v nás přežívá. Nedokážeme se podívat na běžný kriminální čin střízlivýma očima a hodnotit jen nezávisle od toho, kdo jej spáchal.

Tito rozohnění kritici si neuvědomují, že se to může stát i jim. Udělají chybu, kterou následně emocionálně neunesou, novináři to zveřejní a dav bude žádat jejich smrt.

Proč toto vůbec píši? Jde o vyváženost a rovnost před zákonem. Nemělo by rozhodovat zda pachatel je nechvalně známá pijavice z veřejných prostředků nebo strejda jedoucí ze zabijačky, omylem porazící tetku od vedle.

Pokud dostane Janoušek, na žádost davů, trest smrti, můžeme jej dostat i my.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Kohout - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…