Kolář (TOP 09): Koněv je pryč. Novému vedení radnice rád pomohu a poradím

27.10.2022 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k novému vedení radnice Prahy 6.

Kolář (TOP 09): Koněv je pryč. Novému vedení radnice rád pomohu a poradím
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Praha 6 má konečně nového starostu – a já mu přeju i přes upachtěný start hodně úspěchů. Opravdu. Praha 6 si totiž úspěchy zaslouží a potřebuje je.
Posledních osm let jsme se snažili dávat Šestku dohromady a myslím, že nové vedení ji dostává v dobré kondici.

Krom toho, že už tu nemáme sochu Koněva, což mělo asi největší mediální pozornost, se nám toho povedlo víc. Hospodařili jsme s vyrovnanými rozpočty, rozběhly se rekonstrukce a přístavby škol a školek, na radnici je několik studií a projektů na školky a školy zbrusu nové. Po dlouhých letech jsme rozhodli o tom, jak se bude rekonstruovat poliklinika na Břevnově a jak bude vypadat nová LDN v Ruzyni. Zformalizovali jsme setkávání se spolky a začali radnici učit, co je to participace. Vznikla spousta koncepčních a strategických materiálů, ze kterých bude hlavně v oblasti kultury a sportu Praha 6 těžit další roky. Rozjeli jsme spolupráci s institucemi i ambasádami, které v Praze 6 sídlí a podepsali nespočet memorand o spolupráci, například se Zemědělskou univerzitou nebo francouzským Dijonem. Pokračovat by se dalo dál, ale to už by to bylo moc “tl, dr”.

Řetěz jsem předal rád, ale to neznamená, že se přestanu o dění v Praze 6 zajímat. Ani náhodou! Budeme s kolegyněmi a kolegy z TOP 09 Praha 6 sice věcná, ale velmi pozorná opozice.

Některé věci jsem dotáhnout nestihnul – třeba využití školy při ruské ambasádě i zabavení ruských majetků v Bubenči. Moc mě ale těší, že nový starosta se k tomuto tématu veřejně přihlásil a konečně se k němu vyjádřil i ministr zahraničí. Pokud bude zájem, milerád v této věci novému vedení poradím a pomohu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…