Kolář (TOP 09): Půdorys Vítězného náměstí bude konečně kompletní

21.12.2017 18:57

Dokončení obrysu Vítězného náměstí, vyprojektovaného architektem Antonínem Engelem ve 20. letech 20. stolení, už nic nebrání. Poté co prodeje pozemků skupině Penta a Kaprain, reprezentované společností Vítězné náměstí, s.r.o., posvětilo před týdnem Zastupitelstvo hl. m. Prahy, schválili dnes také zastupitelé Prahy 6 uzavření všech smluv nutných pro dostavbu Vítězného náměstí v jeho části mezi ulicemi Verdunská a Jugoslávských partyzánů.

Kolář (TOP 09): Půdorys Vítězného náměstí bude konečně kompletní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

„Přes všechny porodní bolesti, které přípravu projektu provázely, si konečně troufám říci – Vítězné náměstí bude kompletní,“ říká Ondřej Kolář, starosta Prahy 6. „Proluka, která doteď sloužila jako nevzhledná tržnice nebo ještě nevzhlednější parkoviště, dostane dle ujednání mezi městskou částí Praha 6 a investorem smysluplné využití. Je přece škoda, aby na takto atraktivním místě, v samém centru Prahy 6, stálo na blátě pár aut,“ dodává Kolář.

Městská část Praha 6 bude mít k dispozici parter budovy, tedy její přízemní část, kterou využije jak pro potřeby radniční agendy, tak pro obchody a další služby, čímž bude rozpočtu městské části zajištěn pravidelný výnos z pozemků.

„Veřejná vybavenost byla jednou z podmínek územního plánu, díky které bude lidem z blízkého okolí zajištěna základní obslužnost jak potravinami, tak dalšími službami. Tím bude kompenzována chybějící samoobsluha, která zmizela po rekonstrukci budovy ČVUT na protější straně ulice. Investor navíc chce na daném místě stavět bytový dům, což náměstí jednoznačně prospěje,“ uzavírá starosta Ondřej Kolář.

Na pozemku mezi ulicemi Jugoslávských partyzánů a Verdunská měl původně vyrůst kontroverzní projekt kancelářské budovy, tzv. Lední medvěd. Ten ale nebyl původním investorem realizován kvůli tomu, že v potřebné době nebylo možné změnit územní plán. Po dlouhých jednáních Prahy 6 s novým investorem tedy na tomto místě vyroste bytový dům, který doplní kružnicový půdorys této části Vítězného náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…