Kolář (TOP 09): Vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii

02.03.2022 11:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Ukrajině a jak by se k ní měla postavit Česká republika.

Kolář (TOP 09): Vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

PUTIN MUSÍ PADNOUT

To řekl Boris Johnson a po nějaké době je to věc, ve které s ním plně souhlasím. Vojenská a politická podpora Ukrajině je skvělá, ale nemusí stačit.

Česká republika by měla začít pracovat s tím, v čem jsme byli už od Havla skvělí - vždycky jsme uměli hájit nejen lidská práva a demokracii ale hlavně jsme uměli podporovat státy, které se rozhodly na cestu ke svobodě vydat. A to musíme udělat i teď, jako další krok po sankcích a vojenské pomoci.

Měli bychom se jasně zastávat utlačované opozice v totalitních státech, pomoci jí získat kontrolu nad vlastní zemí – a hlavně se zbavit diktátorů, kteří útočí na sousedy a zabíjejí neozbrojené civilisty nebo zatýkají při poklidných protestech.

Například běloruská opozice proto měla mít už dávno v Česku svoje diplomatické zastoupení. Věřím, že jestli se Putinovi podařilo v tom všem hrozném alespoň něco dobrého, je to sjednocení všech, kteří spolu dosud hůře hledali společnou řeč. Dost možná tím urychlil pád svůj i svého lokaje Lukašenka. Česko by mu v tom mělo maximálně pomoct. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

8:19 Seďa (SOCDEM): Politická reprezentace by měla začít konat

Každý trochu přemýšlející člověk musí uznat, že se Česká republika nevyvíjí dobře a že je třeba něco…