Kolovratník (ANO): Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články

10.06.2018 21:29

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona o zvýhodnění elektromobilů.

Kolovratník (ANO): Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Možná se ptáte, proč „vymýšlíme“ nové označení některých aut. Díky novému a na první pohled viditelnému označení by se řidiči ekologických vozidel mohli dočkat některých zvýhodnění. Ilustrativně se jedná například o osvobození od úhrady časového poplatku za užití zpoplatněné pozemní komunikace, umožnění jízdy ve vyhrazených jízdních pruzích, úleva z placení poplatků za parkování či za vjezd do vyhrazených oblastí.

A proč to všechno? Chceme totiž podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články. V souladu s Akčním plánem o budoucnosti automobilového průmyslu chceme řidiče motivovat k nákupu a užívání ekologicky šetrnějších automobilů. Můžeme tak například snížit množství škodlivých látek ve městech a ovlivnit pozitivně prostředí, ve kterém žijeme.

Můj návrh je inspirován i zkušenostmi například z Německa, Rakouska, Maďarska či Norska. Právě tyto státy už v minulosti pro elektrická vozidla podobnou speciální registrační značku zavedly. Konkrétně v Norsku je používáno označení „EL“ případně „EV“, v Německu pak „E“. Podobnou změnu už dokonce připravuje i Polsko nebo Slovinsko. Právě tento trend nám dává jasně najevo, že jdeme správným směrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.