Kolovratník (ANO): Díra, díra, kráter, díra. Cesty v Dobříkově na Pardubicku

06.07.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k silnicím na Pardubicku

Kolovratník (ANO): Díra, díra, kráter, díra. Cesty v Dobříkově na Pardubicku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník

Tak schválně, věděli jste, že poslanci mají každé pondělí vyčleněno pro svoji práci ve svém volebním regionu? Bohužel spousta kolegů tuhle skutečnost přetavilo v možnost udělat si prodloužený víkend a není o nich ani vidu ani slechu. Já osobně tento čas využívám maximálně naplno. Když totiž nemám domluvené schůzky ve své pardubické kanceláři, tak pravidelně vyrážím za obyvateli, podnikateli nebo starosty po celém našem kraji. Koneckonců Pardubický kraj nejsou přece jenom pouze Pardubice.
 
Nedávno jsem takto vyrazil na poslední předprázdninový výjezd do východní části našeho kraje. Konkrétně jsem zavítal do Dobříkova, Brandýsu nad Orlicí a Letohradu. A řeknu Vám, že jsem za jediný den nasbíral tolik podnětů pro svoji práci, kolik kolegové sedící v teple svých kanceláří neposbírají za celý rok.
 
Pojďme ale hezky popořadě. První zastávkou na trase mého výjezdu byla obec Dobříkov, která se nachází kousek od hlavního železničního koridoru. V jejím čele je neuvolněná paní starostka Kajsrlíková. Má můj velký obdiv, protože souběžně s neplacenou funkcí starostky stíhá i svoji civilní práci. Je to člověk na správném místě s neskutečným tahem na branku, ze kterého těží celá obec.
 
S paní starostkou jsme řešili hned několik dopravních témat. Jedním z nich byl například nadjezd spojnice na silnici I/36, který se zde bude budovat přes železniční koridor. Zatím tu jsou semafory, v blízké budoucnosti by mělo dojít ke změně. Vzhledem k tomu, že se zde budou vlaky prohánět rychlostí až 200 km za hodinu, tak je nezbytné vybudovat mimoúrovňové křížení. Jako místopředseda správní rady Správy železnic a současně také jako krajský zastupitel budu důsledně hlídat spolupráci mezi Pardubickým krajem (jedná se o krajskou silnici) a Správou železnic.
 
A u dopravy zůstaneme. Vedení našeho kraje paní starostce už delší dobu slibuje, že opraví silnici vedoucí přes obec. Kdo tudy jel, pak ví, o čem mluvím. Díra, díra, kráter, díra… Přitom místo potřebné opravy celé vozovky se vše stále dokola pouze záplatuje. Není se pak čemu divit, že silnice vypadá tak, jak vypadá. Možná se mnou nebudou někteří souhlasit, ale podle mě by v opravách silnic neměly hrát roli politické preference hejtmana, ale skutečná potřebnost a technický stav vozovky. Zkusím se proto zasadit o opravu a ideálně tak, aby to bylo ještě letos.
 
Koukám, že jsem se docela rozepsal. Reporty z návštěvy Muzea řemesel v Letohradu a “inspekční” kontroly o průběhu železniční modernizace koridoru v Brandýse nad Orlicí naleznete v dalších samostatných článcích.
 
A co říct na závěr? Přiznám se, že mě podobné výjezdy po našem kraji velmi zajímají, baví mě a jsou velmi podnětné. Kromě toho, že tak poznám spoustu skvělých lidí, mám možnost také zjistit věci přímo z terénu a ověřit si tak, zda zákony, které navrhujeme, skutečně lidem pomáhají v praxi tak, jak jsme zamýšleli. Pokud budete mít zájem, abych vás a vaši obec navštívil, určitě mi napište do zpráv. Moc rád vás poznám a pokud budu moci, rád vám pomohu.
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.