Kolovratník (ANO): Informovanost řidičů je velkým problémem. A přitom řešení je nadosah

21.07.2019 13:02

Komentář na facebookovém profilu ke zřizování datových schránek

Kolovratník (ANO): Informovanost řidičů je velkým problémem. A přitom řešení je nadosah
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kolovratník

Ruku na srdce, asi každý z nás někam v životě spěchal. Do práce, na schůzku nebo třeba na rodinnou oslavu. Některé z nás ale posléze čekalo nepříjemné zjištění v podobě dopisu ve schránce, který oznamoval, že tento spěch byl spravedlivě "odměněn" trestnými body. Znám spoustu řidičů, kterým se to stalo. Jedno mají ale většinou společné. Shodují se na tom, že nevěděli o ztrátě bodů a že jim kvůli tomu dokonce hrozí odebrání řidičského průkazu.

Právě informovanost řidičů je velkým problémem. Jasně, dnes si může každý z nás zajít na poštu a požádat o výpis z evidenční karty řidiče nebo o výpis z registru o záznamech v bodovém hodnocení. Musíte mít ale na to čas. Nicméně málokdo ví, že tohle není jediný způsob, jak zjistit stav svého bodového konta. Ptáte se, jak na to? Stačí mít datovou schránku!

Její zřízení je zcela zdarma a můžete se k ní přihlásit kdykoliv a kdekoliv na světě prostřednictvím internetu. Je to skvělá služba a nebál bych se ji označit za "vlajkovou loď" české digitalizace. Zpátky ale k věci. Prostřednictvím datové schránky si můžete zažádat o výpis a prakticky ihned zjistit stav svého bodového konta. Stejně tak ale lze získat například výpis z rejstříku trestů atd. Oblastí, kde lze takto datovou schránku využít, je vážně mnoho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu