Kolovratník (ANO): Jezděte nakupovat do Polska, radí premiérův poradce

20.04.2023 18:02

Projev na 63. schůzi Poslanecké sněmovny 20. dubna 2023 ke snížení daně na potraviny.

Kolovratník (ANO): Jezděte nakupovat do Polska, radí premiérův poradce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda volební komise Martin Kolovratník

Děkuji. Moc děkuji, debata je korektní, toho si vážím v obou stranách nebo v obou směrech. Jsem rád, že tím tématem jenom na potraviny jsem tady rozpoutal nebo připravil prostor pro debatu širší, jak to naznačil Vojtěch Munzar a několikrát o tom mluvil i pan ministr. Chápu to, je velmi těžké vyseknout, vytáhnout jeden moment, nebo jednu část té celé debaty z toho celého daňového mixu. Je nám všem jasné, že tohle bude velké a těžké téma. Hlavně pro vás, pro koalici, dohodnout se mezi sebou, to sledujeme velmi pozorně a velmi bedlivě, a pak samozřejmě si všechno vydiskutovat tady ve sněmovně. Myslím teď ten celkový daňový mix a ty celkové změny, kterých se stále dotýkáme. To dávám stranou. A protože jsem to téma přinesl, tak si snad mohu dovolit ho nějak uzavřít nebo nějak zhodnotit.

Ta moje první otázka na pana ministra byla, jestli vy jako vláda chcete nebo plánujete něco dělat s tím rozdílem cen potravin mezi Českou republikou a Polskem, ve věci daňové, ve formě daňové úlevy, ta odpověď byla jasná - nechcete, neplánujete to. Ono to podtrhuje dost mediální vystoupení poradce pana premiéra Štěpána Křečka, který řekl, cituji: "Jezděte nakupovat do Polska, pokud vás trápí drahé ceny potravin." Takto radí lidem poradce premiéra Petra Fialy Štěpán Křeček. Podle něj se to už vyplatí i pražanům. Řekl v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima news.

Toto vystoupení nijak nehodnotím, ani nepopisuji, pouze ho konstatuji. Děkuji panu ministrovi za odpověď. A nebudu navrhovat žádné usnesení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…