Kolovratník (ANO): Pět lží Martina Netolického během pěti dnů

12.10.2020 5:39

Jako opoziční strana se bude hnutí ANO 2011 také důsledně vymezovat proti demagogickým lžím a urážkám (staro)nového hejtmana Martina Netolického.

Kolovratník (ANO): Pět lží Martina Netolického během pěti dnů
Foto: Archiv Martina Kolovratníka
Popisek: Martin Kolovratník

Není bez zajímavosti, že první tři nejúspěšnější kandidáti napříč stranami (Martin Netolický, Roman Línek a Martin Kolovratník) měli dohromady 13 274 preferenčních hlasů. Ani tento silný vzkaz voličů, který jasně říká, že se politici mají domluvit a spolupracovat, Martinu Netolickému nebrání v tom, aby útočil, pomlouval a zbytečně vykopával příkopy.

„Martin Netolický lhal již během volebního víkendu, kdy slíbil, že proběhne programové jednání s hnutím ANO 2011. Nic takového se nestalo. Lhal na začátku týdne, kdy tvrdil, že hnutí ANO 2011 má nereálný program a že je vedeno autoritářsky. Program jistě dobře četl a ví, že v mnoha místech je shodný s jeho 3PK. Z veřejných zdrojů lze ověřit, že krajskou kandidátku si hnutí ANO 2011 sestavovalo na základě demokratických principůů již od úrovně místních organizací, přes oblasti až po krajský sněm. Prošel jsem tříkolovými primárkami uvnitř našeho kraje,“ zdůrazňuje Martin Kolovratník.

Je smutně úsměvné, že Martin Netolický tvrdil v rozhovoru pro Lidové noviny, že práce pro kraj je úvazek na 100 procent a den poté osobně navrhuje do funkce svého prvního náměstka člověka, který má už dnes placenou funkci senátora a radního Litomyšle s tím, že se mají rádi a že kolega Kortyš jistě vše zvládne.

„Nejzábavnější lží Martina Netolického je potom prohlášení o neuvolněných pozicích ve výborech zastupitelstva. Tento krok vznikl v rámci našeho koordinovaného podnětu společně s Piráty a není pravdou, že budeme jediný kraj bez placených funkcí. Již do této chvíle tak běžně fungovaly minimálně čtyři kraje v České republice, jak vyplývá z přiložené tabulky,“ dodává Kolovratník.

Hnutí ANO 2011 je připraveno v opozičních lavicích pracovat podle následujících priorit: neustálá snaha prosazovat a navrhovat svůj program, díky kterému vyhrálo s počtem 32 585 hlasů krajské volby, důsledná a vytrvalá kontrola práce (staro)nové koalice s důrazem na dodržování termínů, plnění úkolů a na efektivitu správy kraje, veřejná kontrola a ověřování pravdivosti mediálních prohlášení krajského vedení.

Uvolnění předsedové výborů v jednotlivých krajích České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…