Kolovratník (ANO): Proč jdu do extrémního závodu?

13.08.2015 16:42

Před pár dny jsem se rozhodl zpestřit si poslanecké léto účastí na hodně zajímavé běžecké akci - Redbull Harrachov 400.

Kolovratník (ANO): Proč jdu do extrémního závodu?
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Možná si řeknete, že jsem prostě blázen. A nebudete daleko od pravdy :-) Extrémní závody vyžadují nejen pevnou vůli a odhodlání, ale hlavně pořádnou přípravu a delší trénink. O kolik mi přebývá prvních dvou vlastností, o tolik mi chybí toho druhého. Ti, kteří mě znají osobně, vědí, že jsem dříve sportoval jako o život. Roky plavání jsem vyměnil za orientační běh a časem přidávám průběžně běžecké závody na hodně hodně dlouhé tratě.

Mrzí mě, jak lidé vidí nás poslance. O většině z nás si myslí, že pouze vysedáváme u chlebíčků, dlouze debatujeme a tloustneme díky nezdravému životnímu stylu.

Možná jsem v menšině, ale chci to změnit. Životní rytmus poslance je náročný a nepravidelný, někdy jednáme brzy ráno, někdy pozdě v noci. Někdy je pár hodin volna, někdy jsme "v nasazení" nonstop několik dnů za sebou. Lidé vás zvou na obědy, večeře a rauty. A ony pověstné sněmovní chlebíčky? Přiznávám, jsou moc dobré! :-) Všechno výše zmíněné je potřeba nějak vyvážit a napravit. Stačí i trocha sportu - pro začátečníky rychlá procházka nebo výklus, pro partu přátel fotbálek (na který někteří kolegové večer rádi chodí), pro pokročilejší cvičení nebo delší běh. Mám za sebou několik půlmaratónů i jizerských padesátek. Vždycky jsem se zničil a pokaždé jsem potrénoval svoji výdrž.

Letos v létě jdu do akce rychlé a krátké, ale o to extrémnější - výběh na skokanský můstek v Harrachově. Redbull podporuje zdravý životní styl a sportovce, dlouhodobě říká, že rozumné využití energydrinků má smysl. Právě po sportovních výkonech jako jsou tyto. Z mé strany se tedy nejedná o reklamu jedné firmě, ale o soulad názorů. I já chci podpořit sportovce, i já chci jít příkladem a vyprovokovat vás ke změně životního stylu!

Zkuste na chvíli vypnout televizi, odpojit počítač či smartphone a pojďte si zaběhat. Je jedno kde, s kým a kolik. Je úplně jedno, jaký drink si u toho dáte - důležité je, že do toho půjdete! :-)

Martin Kolovratník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.