Komínek (KSČM): Emisní povolenky jsou jen skryté brutální zdanění normálních věcí

05.01.2023 11:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopadům Green Dealu na společnost.

Komínek (KSČM): Emisní povolenky jsou jen skryté brutální zdanění normálních věcí
Foto: archiv J. Komínek
Popisek: Zastupitel Ústeckého kraje za KSČM Jaroslav Komínek

Zdražují energie a s nimi všechno ostatní, inflace láme rekordy, a tak příčetní lidé zpochybňují plán EU na „záchranu planety“. Bohužel ti, kdo momentálně rozhodují, v této věci moc příčetní nejsou. Drahota se samozřejmě začala „chystat“ už před konfliktem na východě, na který se tak rádi současní politici vymlouvají a vše na něj svádí.
Celý ten průšvih známe jako GREEN DEAL ~ zelený úděl.

Musíme se rychle vzpamatovat, EU jinak má vše ve svých rukou a pro nás obyčejné lidi to bude mít jen negativní dopady na život.

Jen proto, že před před volbami to ještě nikoho skutečně nebolelo, nám vládnou politici, kteří green deal schvalují, nebo dokonce podporují, a ještě se tím chlubí.

V kostce to bude asi tak, že celou tu srandu zaplatí střední třída. Lidé, kteří poctivě pracují a umí se o sebe postarat a vždy si nějak s nástrahami života poradili.

Budou platit nejen své náklady na zdražení živobytí, ale i sociální dávky pro chudé.

Budou taky dotovat budování vzdušných zámků v podobě slibovaného rozvoje zelených technologií, které ale reálně neexistují.

Jako příležitost to jistě ochotně uchopí bohaté korporace, aby nám tady ten zelený ráj vybudovaly. Samozřejmě za dotační peníze z našich daní. A pak nám ho samozřejmě ještě jednou prodají.

Víte, co je na tom ale nejhorší?

To, že se kšeftuje s předraženými emisními povolenkami, přece globální emise nesníží. Je to jenom skryté brutální zdanění věcí, které ještě nedávno byly normální a dostupné každému.

I kdyby to fungovalo, tak pořád EU tvoří jen 8 % světových emisí CO2. Dokonce automobilní průmysl, který tak rádi někteří používají jako příklad největšího zla v produkci CO2, se na tom podílí ani ne dvěma procenty!

Výměnou za nepatrné snížení emisí má takřka ze dne na den tisíce domácností problémy se splácením hypoték.

Kvůli rostoucí inflaci si mnozí sáhnou na dno. Všechno je to nesmyslný chaotický přístup Bruselu, který vede jen k většímu rozevření sociálních nůžek a polarizaci společnosti.

Prý si máme zvyknout na to, že drahota tu už zůstane, že auto není pro každého a že není normální bydlet ve vlastním.

Podle mě ale je normální žít důstojně!

Vládní politici se nám už ani nesnaží nalhávat, že bude líp, ale rovnou nás přesvědčují, že tohle zdražení a zhoršení života je vlastně správně a v pořádku a máme ho chtít. A taky že ho spousta naivků chce, co si budeme povídat!

Jenže správně to není! Za svou práci si každý musí být schopen zajistit důstojný život! Ne v promrzlém bytě čekat, co lumpové v Bruselu vymyslí příště!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…