Komínek (KSČM): Mezikrajské vlaky stále v ohrožení

31.10.2021 6:32

Zastupitelstvo Ústeckého kraje bude 1. listopadu schvalovat nový plán dopravní obslužnosti, který bude platit v období 2022–2026.

Komínek (KSČM): Mezikrajské vlaky stále v ohrožení
Foto: archiv
Popisek: Zastupitel KSČM Jaroslav Komínek

Zcela nepochopitelně se v něm však počítá s ústupky vůči Středočeskému kraji, který dlouhodobě usiluje o úplné zrušení vlaků Slaný – Louny a další škrty v úseku Lužná u Rakovníka – Žatec. Tedy o zhoršení dopravy a horší propojení okrajových částí našeho kraje s většími městy ve Středočeském kraji a s Prahou pro naše občany.Všichni si asi pamatujeme na předvolební kampaň Karla Havlíčka (ANO), který kritizoval středočeskou hejtmanku Petru Peckovou a radního Petra Boreckého (oba STAN) za rušení vlaků.

Bylo by tedy nepochopitelné a určitě politickou chybou, kdyby v této situaci koaliční zastupitelé z hnutí ANO hlasovali pro takový plán, který by šel Středočeskému kraji na ruku a byl by v rozporu s tím, co hlásal Havlíček. Stejné zklamání by to bylo i od Spojenců pro kraj, kteří se dosud hlásí k zásluhám a boji za záchranu regionálních tratí, nebo třeba za obnovu Kozí dráhy.

Na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje budu požadovat vypuštění všech částí, kde se mluví o možném rušení těchto spojů.

Věřím, že koalice vyslyší tento požadavek, protože by bylo chybou tento Plán dopravní obslužnosti, který je jinak velmi kvalitně a odborně připraven, neschválit.

Článek byl převzat z Profilu Jaroslav Komínek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…