Komínek (KSČM): Správa železnic vyhazuje peníze do koše

09.12.2023 6:11 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Správě železnic.

Komínek (KSČM): Správa železnic vyhazuje peníze do koše
Foto: archiv J. Komínek
Popisek: Zastupitel Ústeckého kraje za KSČM Jaroslav Komínek

Máme tady další ukázku, jak Správa železnic vyhazuje peníze do koše. Už samotné zadání ve mě vzbuzuje jisté obavy, protože by se nemělo jednat o politickou prioritu, ale neutrální odbornou a společenskou prioritu. Nebo je snad to podivné zadání úmysl?

O co jde? Věděli jste, že si tato státní organizace objednala zpracování politického pamfletu? A to konkrétně u Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Pamflet se má jmenovat „Výstavba VRT musí být jednoznačnou národní politickou prioritou“.

Což o to, o významu VRT asi nikdo nepochybuje. Ale platit za zpracování takového pamfletu 118 595 Kč? O tom se už dá pochybovat. A tento únik je nejspíš jen špička ledovce, viz třeba zpackané rekonstrukce nádraží s kilometry zbytečných zábradlí. Anebo vzdušný zámek v podobě všespásného nesmyslu ETCS. Tam se ztrácejí miliony, a někdy i miliardy. No a pak nezbývají peníze na opravu úseků, kde je to potřeba.

A nejde jen o Kozí dráhu nebo trať Radejčín - Chotiměř, kde už mnoho let slyšíme jen sliby, jak se trať konečně opraví! Věděli jste, že se rozpadá Podkrušnohorská magistrála kolem Karlových Varů?

Kvůli nestabilnímu podloží je tam jednokolejný provoz s rychlostí 10 km/h. Je jen otázkou času, kdy bude trať nesjízdná úplně a budou muset jezdit náhradní autobusy. Ale to je každému úplně jedno, hlavně, že peníze tečou do správných kapes...

Smlouva ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…