Komínek (SVAZ): Buduje ČSSD nezodpovědný stát?

01.03.2015 16:42

Trefná věta pane premiére, odpovědný systém se skládá z odpovědných jedinců. Naopak systém složený z nezodpovědných jedinců, po kterých není odpovědnost za jednání a práci vyžadována, je systémem nezodpovědným.

Komínek (SVAZ): Buduje ČSSD nezodpovědný stát?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vážený pane Sobotko ,přečetl jsem si Vaše slova na portálu novinky cz.

"Lidé od nás nečekají, že se budeme zbytečně vzájemně napadat, toho si užili vrchovatě za ostudné Nečasovy vlády," napsal také Sobotka. "Bylo by jistě příjemnou změnou a posilou pro naši demokracii a hlavně důvěru lidí v politiku, pokud by se nám slušná vládní spolupráce dařila i ve zbytku volebního období," doplnil.“

Pane Sobotko, téměř to vypadá tak, že Vás, a Vaši stranu, někdo do napadání nutil. Že by nějaký zase povedený zákon? Tváříte se stále jako že Vy nic, Vy muzikanti, to ti ostatní..  Vy, a politici ČSSD, jste asi nikdy nehlasovali o žádném zákonu.. No, deníčky jsou holt „hlasovací deníčky“, to se pamatují jen čísla a ano-ne, to se pak špatně pamatuje, o čem hlasuji, když návrh zákona ani nečtu, že?

Andrej Babiš na sjezdu Ano 2011 řekl, že ČSSD buduje nezodpovědný stát.. Myslím, že pan Babiš se trošku mýlí. Vy, ČSSD, jste nezodpovědný stát již „úspěšně“ vybudovali!!! A je jedno, s kým jste si při tom dvacetipětiletém budování zrovna notovali.

Pane Sobotko, vnímáte vůbec, kolikrát od loňského října jste už řekl, že selhal systém?? Proboha, kdo ten systém tady vybudoval, když ne Vy všichni polistopadoví politici!!!

Útok ve Žďáru nad Sázavou,1mrtvý, selhal systém, muniční sklady Vrbětice,2mrtvý, selhal systém, metanol, 50obětí, selhal systém, nedostatek lékařů,neznámý počet obětí, selhal systém, tristní podmínky pro nemocné v ubytovně Přerov,selhal systémv nezdaněný hazard,selhal systém, nemravné exekuce, selhal systém,církevní restituce.zde nám selhali nebo lhaly poslanci, nedostatek míst ve školkách, nedostatek míst pro prvňáky, na děti, jejichž rodiče nemají na zaplacení školních obědů se vybírá prostřednictvím internetových stránek.. na nemocné děti sbíráme plastová víčka, zatímco jste svou nečinností dovolili nakupovat předražené zdravotnické přístroje .. a teď neštěstí v Uherské Brodě, 9obětí,selhal systém. Zase se na nás budete z obrazovky „culit“ a máchat pěstičkou? Zase si od ČLK vyslechneme, že lékař nepochybil, a od Vás, že to ten systém za to zase může. Ptám se, kdo ten systém nastavuje? kdo tvoří zákony a tím i životní podmínky.

Schvalovali jste zákony bez prováděcích předpisů!!! S nesmyslnými přílepky!!!

Zákon 95/2004 Sb., o vzdělávání lékařů dodnes nemá prováděcí předpis. Na Ministerstvu zdravotnictví a na ČLK žádáme o nápravu od roku 2011. Bezvýsledně. Kraj Vysočina dodnes nemůže doložit, zda konkrétní lékař měl v určitém čase certifikát o základním kmeni a o atestaci.  Kraj nám nemůže tuto informaci poskytnout ani na základě soudního rozhodnutí. Situace je tak tristní, že když chcete vědět, zda jste léčen lékařem dle zákona, musíte po třech letech marného hledání u úředníků podat žalobu, zaplatit soudní poplatek, soud dá občanovi 2x za pravdu.. Nakonec ale zjistíte, že žijete v pohádce o Slepičce a kohoutkovi!!! Jen ta „živá“ voda se nekoná, syn již zemřel. Ale zpátky do pohádky – prosíte o informace Kraj Vysočina, prosíte na Ministerstvu  zdravotnictví, na VZP, na ČLK, prosíte za ostatní děti a občany tehdejší předsedkyni Poslanecké sněmovny M. Němcovou, ministra zdravotnictví Hegera. Obesíláte, obcházíte, žádáte politiky, úředníky.. marně..

Podívejme se tedy, kdo tento paskvil podepsal. Zaorálek, Špidla, Klaus - vlastní rukou.

A teď se podívejme, kdo byl prezidentem České lékařské komory – od roku  1998 do roku 2005 David Rath, nestraník za ČSSD, a po něm dosud Milan Kubek. Milan Kubek byl i předsedou Lékařského odborového klubu Svazu českých lékařů (LOK SČL), a to v době 1999-2006. Lékařů v Poslanecké sněmovně a Senátu se pro obří množství ani nedopočítáte. Občanovi hlava nebere, jak takový zákon vůbec mohl být odhlasován bez prováděcího předpisu. Proč nás, pacienty, lékaři – politici nebránili a nebrání? Jak se jim asi spává, když slýchají o neatestovaných lékařích, kteří poškozují zdraví, maří životy??

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/294958-vzp-prihodi-lekarum-pres-400-milionu-korun/

V odkazu viz. výše nám Kubek „vítězoslavně“ sděluje, že pojišťovna bude odměňovat lékaře, kteří se budou celoživotně vzdělávat, a že pacient má právo tento diplom o celoživotním vzdělávání po lékaři požadovat. „Cudně“ mlčí o tom, že diplomu o celoživotním vzdělávání předchází certifikát o základním kmeni a diplom o specializaci, což je dokument o vykonání atestace v příslušném oboru. Tyto informace ČLK u některých lékařů nezveřejňuje ani na svém registru lékařů. A jiný, centrální registr, v republice není.

Pane premiére Sobotko, můžete nám, občanům, z televizní obrazovky říci, co v naší vlasti doopravdy funguje?????

Pro úplnost, zákon 95/2004 Sb., o vzdělávání lékařů.. znění tohoto zákona musel někdo navrhnout, musel projít třemi čteními v Poslanecké sněmovně, pak jej musel schválit Senát, pak jej podepsal prezident .. A ministr zdravotnictví, prezident České lékařské komory, a poslanci-lékaři a senátoři-lékaři, k němu mlčeli a mlčí ???

Ministři zdravotnictví:            1999 - 2002 - Bohumil Fišer - ČSSD

                                          2002 - 2004 - Marie Součková - ČSSD

                                          2004 - 2004 - Jozef Kubinyi - ČSSD

                                          2004 - 2005 - Milada Emmerová - ČSSD

                                          2004 - 2005 - Zdeněk Škromach - ČSSD

                                          2005 - 2006 - David Rath - ČSSD

                                          2006 - 2009 - Tomáš Julínek - ODS

                                          2009 - 2009 - Daniela Filipiová - ODS

                                          2009 - 2010 - Dana Jurásková - nestraník

                                          2010 - 2013 - Leoš Heger - TOP 09

                                          2013 - 2014 - Martin Holcát - nestraník

                                          2004 - dosud - Svatopluk Němeček - 2014

Hejtmani Kraje Vysočina:

2008 – dosud – MUDr. Jiří Běhounek ČSSD – a přehled jeho pracovních činností:

od roku 2013 poslanec Parlamentu České republiky

od roku 2012 předseda Komise Rady Asociace krajů ČR pro IT ve veřejné správě

od roku 2010 místopředseda Správní rady VZP ČR

od roku 2010 předseda Regionální rady Regionu soudržnosti Jihovýchod

od roku 2009 předseda Komise Rady Asociace krajů ČR pro zdravotnictví

od roku 2008 místopředseda Asociace krajů ČR

2008 – 2010 místopředseda Regionální rady Regionu soudržnosti Jihovýchod

od roku 2008 hejtman Kraje Vysočina

2004 – 2008 předseda Zdravotní komise Rady Kraje Vysočina

2002 – 2010 člen Rady města Pelhřimov

od roku 2001 vědecký sekretář České společnosti pro ortopedii a traumatologii

od roku 1998 člen Zastupitelstva města Pelhřimov

1986 – 2008 primář ortopedického oddělení Nemocnice Pelhřimov p.o.

1996 – 2000 náměstek Hospodářsko-technické služby Nemocnice Pelhřimov p.o.

od roku 1976 lékař ortopedického oddělení Nemocnice Pelhřimov p.o.

Zajímalo by mne, zda pro našeho hejtmana MUDr. Běhounka – kumulátora funkcí - prezident Miloš Zeman sežene dostatečně velkou lampu :))

Miloš Komínek

  • SVAZ
  • Solidarita, Vlast a Zákon
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Komínek

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…