Konečná (KSČM): Budiž světlo, budiž tma, budiž… (ničemové)

09.06.2022 4:33

Ve čtvrtek 2. června dopoledne postihl část Prahy výpadek elektrického proudu. Do blackoutu, jak to začala označovat některá média, to mělo hodně daleko.

Konečná (KSČM): Budiž světlo, budiž tma, budiž… (ničemové)
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Není to rozhodně nic příjemného zůstat v omezeném prostoru ve výtahu nebo v metru. Technická závada se samozřejmě může vyskytnout kdykoliv a kdekoliv. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí
Je jistě dobrou zprávou, že nedošlo k dalšímu rozšíření výpadku na větší území. Složky IZS byly připraveny po celou dobu odstávky být lidem nápomocny v případě ohrožení jejich zdraví, majetku nebo života.

A jen zde opět připomenu, že otázku energetické bezpečnosti KSČM zmiňuje dlouhodobě. Nejen z pohledu ukončení těžby uhlí, ale i z hlediska jeho nahrazení pro výrobu energie. V našich podmínkách je to i otázka využití OZE a stability jejich dodávek. 

Průmyslové podniky apelují na novou výstavbu infrastruktury. Postavit solární elektrárnu je dnes rychlejší proces, než zajistit infrastrukturu pro následnou distribuci el. energie. A i to je, bohužel, výsledek nového stavebního zákona, se kterým si stávající sněmovna neumí stále poradit.  

A na závěr sned jen krátká poznámka. Některé webové portály si jistě oddechly, že byly odpojeny od svých čtenářů jen pár desítek minut. Ne jako weby, které na tři měsíce odpojil jeden správce domén... A možná si někteří moderátoři zpráv, novináři nebo komentátoři z těchto portálů uvědomí, že díky kapacitě přenosové soustavy byl výpadek pouze krátký. A možná si sami pro sebe přiznají, že stabilita naší přenosové soustavy je dána základem, který byl budován v období před rokem 89, kdy bylo nutné dostat elektřinu z elektráren do průmyslových podniků. Tedy v době, na kterou si tak rádi stěžují a odsuzují ji.  Budiž…

Převzato z Profilu.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…