Konečná (KSČM): Polední sex mají rádi i nezaměstnaní

15.05.2014 12:05

Zřejmě s notnou dávkou naivity jsem žila v domnění, že sociální demokraté nahlíží na problém nezaměstnanosti stejně jako my komunisté. Jejich volební spot mě z toho ale vyvádí. Podle něj se totiž zdá, že sociální demokraté nevnímají úsilí nezaměstnaného získat práci jako touhu zajistit si dostatečný příjem a tedy i důstojnější život sobě či rodině. Jakoby se spíše domnívali, že člověk bez práce nejvíc trpí nedostatkem sexu s kolegou v době polední přestávky.

Konečná (KSČM): Polední sex mají rádi i nezaměstnaní
Foto: Daniela Černá
Popisek: Kateřina Konečná

Dívce ve spotu není vidět do tváře, takže těžko říct, jestli za sexem do vedlejší místnosti šla s nadšením nebo z povinnosti. Tak trochu to totiž působí, jako když sekretářka přebíhá do kanceláře nadřízeného…

Tohle se sociálním demokratům vážně vůbec nepovedlo. A to nejen proto, že na polední sex mají ve skutečnosti čas spíše nezaměstnaní. Trochu mě také zaráží, že autoři najali štíhlou blondýnku, tedy jako by se pokoušeli trefit do komerčního modelu krásy, který se možná hodí spíše do reklamy na šampón. Je to hodně ubohá frackovitost, za kterou by jim některý nezaměstnaný mohl tak vrazit facku. Vidím na severní Moravě lidi, kteří přepočítávají každou korunu (a to nejen nezaměstnané), aby zjistili, co ještě mohou koupit svým dětem nebo zda mají na zaplacení nájmu, elektřiny, topení. Na tom opravdu není nic zábavného. Místo tohoto hloupého videoklipu, který si dělá legraci z nezaměstnaných, opisuje všechny hloupé gendrové předsudky a uráží tak i zaměstnané ženy, by nám ČSSD měla ukázat konkrétní kroky ke snížení nezaměstnanosti, která se dnes pohybuje na úrovni kolem 600 000 občanů. Konkrétní kroky by měla ČSSD ukázat v podpoře ekonomického růstu, aby nám vznikala nová pracovní místa. Zatím nic takového nevidíme. Zatím se nic neděje ani v lepší práci úřadů práce, aby lépe fungovaly při zprostředkování práce. Za další pozitivní opatření bychom mohli považovat také snižování ročního pracovního fondu, zvyšování kupní síly, boj proti černé a šedé ekonomice, propagaci spotřeby zboží domácí produkce, větší investice z veřejných prostředků do infrastruktury, životního prostředí apod. Opět prozatím z vládních lavic s žádným výsledkem.

Se zbytky respektu vůči kolegům ze strany, která se oficiálně nazývá levicovou, přeju ČSSD, aby tohle volební dílko vidělo co nejméně nezaměstnaných. Je to ale jejich volba, jestli se vzdávají věcného přístupu k tak tíživému problému, jakým nezaměstnanost je.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.