Konečná: Musí se to prostavět...

07.08.2015 5:35

Jsem nucena konstatovat, že dnešní cestováni ve směru Jihlava - Brno předčilo i ta má nejpesimističtější očekávání.

Konečná: Musí se to prostavět...
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Nevím totiž pro příště, zda je lepší  vyhnout se avizované koloně a táhnout se nepřehledným terénem třeskutou rychlosti 15 km/h za kombajnem cirka 30 km, nebo raději posečkat ve zmíněném „štrůdlu“ aut na dálnici.

O uzavírkách na Brněnsku snad již ani nemá cenu plýtvat slovy, kombinace vedra a těchto "prací na silnici", kdy se po půl čtvrté odpoledne nehne na staveništi ani bagr, natož pak lopata, by mne přinutila nejspíše k nevybranému slovníku.

Plně rozumím tomu, že je nutné vyčerpat a proinvestovat peníze z příslušných fondů určené na opravy komunikací. A silnice, často ve stavu havarijním opravit. Proti tomu žádných námitek. Co mne však vede k opakovaným otázkám, je absence odpovědí na několik dotazu:

1, Proč se tyto prostředky nečerpaly již dříve.

2, Když už se čerpají takto pozdě, z jakého důvodu nedochází k domluvě a synchronizaci mezi jednotlivými uzavírkami v krajích (i napříč kraji) a opravami na objízdných trasách?

3, Proč se nepracuje v zájmu co nejkratší doby uzavírek na silnicích i do večerních hodin, cosi mi brání v odvaze napsat i přes noc? Když toto jde v sousedním Německu, tak proč ne i v ČR?

4, A už vůbec nesvedu pochopit, jak je možné, že vozidla, která mají povolenou nižší rychlost, než je 90 km/h a váhu nad 3,5 t, mohou směle brázdit silnice I. a II. třídy, jimiž vedou právě uváděné objízdné trasy k uzavírkám, v takových hodinách, kdy je doprava nejfrekventovanější, tedy od 8:00 do 17:00.

Přeji všem, nejen motoristům, pevné nervy.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…