Konvalinka (ANO): Přípravy rekonstrukce aquaparku pokračují

01.07.2020 14:32

Rekonstrukce aquaparku se připravuje již několik let, nyní se přistoupilo k úpravě projektové dokumentace, která zásadně sníží cenu.

Konvalinka (ANO): Přípravy rekonstrukce aquaparku pokračují
Foto: MÚ Příbram
Popisek: Jan Konvalinka, starosta Příbrami

Příbramský aquapark byl otevřen 2. ledna 1978. V průběhu let došlo k několika úpravám, nikdy se ovšem výrazným způsobem neinvestovalo do obnovy technologií. V minulém volebním období byla schválena rozsáhlá rekonstrukce celého zařízení. „Tento záměr se v průběhu příprav stal natolik finančně náročným, že jsme přistoupili k zásadnímu kroku projekt stopnout, přepracovat projektovou dokumentaci a rekonstrukci realizovat v menším rozsahu. Nejdůležitější je především výměna technologií, ale návštěvníci se dočkají i výrazných změn v zařízení a komfortu služeb,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Zastupitelé odsouhlasili možnost pokračování v úpravě projektové dokumentace, podle níž by se cena nového záměru měla pohybovat kolem částky 260 milionů korun bez DPH.

„Projektanti upravují původní projekt, ve kterém se počítá také s přípravnými pracemi pro další etapy rekonstrukce. V budoucnu by se tak mohla vybudovat i plavecká trojdráha či saunový svět, tedy prvky, které se v první etapě projektu realizovat nebudou. Nad projektem se v podzimních měsících se zastupiteli jistě několikrát setkáme,“ dodal Jan Konvalinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.