Konzervativní strana: Nemůžeme nečinně přihlížet

15.04.2019 21:32

Konzervativní strana přijala se značným znepokojením zprávu, že byl sir Roger Scruton odvolán z neplaceného postu poradce pro bydlení vlády UK, a to na základě zlovolné manipulace s rozhovorem, který poskytl týdeníku The New Statesman.

Konzervativní strana: Nemůžeme nečinně přihlížet
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Sir Roges Scruton je významný filosof, estetik a spisovatel a naše země je mu zavázána. Projevil nebývalou míru osobní statečnosti, když se tváří v tvář represivnímu aparátu totalitní země přímo na jejím území angažoval v pomoci, která spočívala zejména ve snaze umožnit zájemcům v ČSSR dosáhnout kvalitního vzdělání – samozřejmě proti vůli tehdy vládnoucí komunistické strany. Česká republika na tuto pomoc nikdy nezapomene. Osobní nasazení sira Rogera Scrutona pro naši svobodu bylo obdivuhodné. Výrazem naší vděčnosti je skutečnost, že je nositelem Medaile za zásluhy, kterou mu udělil president Václav Havel.

Protestovat v takovém okamžiku a zastat se cti křivě očerněného přítele je naší povinností. Konzervativní strana tak, prostřednictvím velvyslance UK v České republice J.E. Nicka Archera MVO, činí. Konzervativní strana taktéž vyzývá každého v České republice – zejména pak oficiální politickou representaci, aby se na spojeneckou Britskou vládu obrátil s podobným protestem.

Přijato 13. dubna 2019 Sněmem Konzervativní strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině