Konzervativní strana: Podpořme Izrael, nefinancujme teroristy!

10.10.2023 6:23 | Tisková zpráva

Konzervativní strana není překvapena, že teroristické hnutí Hamás opět zaútočilo na Stát Izrael. Jako mnozí další jsme však překvapeni rozsahem a prudkostí zatím posledního útoku; zdá se, že je tím zaskočena i izraelská obrana.

Konzervativní strana: Podpořme Izrael, nefinancujme teroristy!
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Stejně jako již mnohokrát v minulosti vidíme záměrné, bezohledné útoky teroristů z hnutí Hamás na izraelské civilisty a civilní cíle, jen tentokrát vše v násobně větším měřítku, než je obvyklé. Charakter akce, ostatně i její počáteční vývoj, podle všeho ukazuje na dlouhou pečlivou přípravu, a to jak po stránce výzbroje a výcviku teroristů, tak jejich logistiky a zpravodajství (intelligence). To vše zjevně vyžadovalo značné zdroje.

Konzervativní strana nepochybuje, že Stát Izrael, zejména tedy jeho ozbrojené síly, vytlačí teroristy z izraelského území, obnoví nad ním svoji kontrolu a zasáhnou teroristickou infrastrukturu stejně jako teroristy samé (zejména pak jejich vůdce) tak, aby na podstatně dlouhou dobu nebyli schopni nic podobného zopakovat. Vláda České republiky má plnou podporu Konzervativní strany pro každý krok, kterým podpoří Stát Izrael v tomto úsilí.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36094 lidí

Kromě toho však tímto vyzýváme vládu České republiky, aby se na všech úrovních, kde k tomu má možnosti, zasadila o zastavení veškeré finanční pomoci, která směřuje do rukou Palestinské samosprávy, popř. dalších institucí, organizací či jednotlivců, kteří udržují přátelské vztahy s Palestinskou samosprávou, či dokonce s teroristickými organizacemi Hamás a Hizballáh.

Považujeme za nepochybné, že finanční prostředky, které jsou takto vydávány, končí nakonec v rukou buď přímo teroristů, nebo těch, kteří je nějakým způsobem, např. propagandisticky, podporují. Takové financování včetně toho, které se zaštiťuje údajnou podporou vzdělávání nebo „umírněných Palestinců“, mělo být zastaveno již dávno, a i proto, že se tak nestalo, měli teroristé dostatek prostředků k pečlivé přípravě na rozsáhlý, zákeřný a bezohledný útok, kterého jsme svědky v těchto dnech.

Dále vyzýváme vládu České republiky, aby jako gesto solidarity s napadeným Izraelem přesunula Velvyslanectví ČR z Tel Avivu do Jeruzaléma.

Stát Izrael je zcela nepochybně součástí západní, židovsko-křesťanské civilizace, statečně ji brání, a i za to byl vystaven bezprecedentní teroristické operaci. Útočníkům se takový zákeřný útok nesmí vyplatit, aby je v budoucnu někdo další nenásledoval. Napadený Izrael si zaslouží konkrétní kroky naší podpory, nejen neúčinné proklamace, odsuzující násilí.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…