Konzervativní strana: Polsko je významným spojencem České republiky

14.10.2022 9:09 | Tisková zpráva

Konzervativní strana zdůrazňuje skutečnost, že Polsko je velmi významným partnerem a spojencem České republiky. Uplynulé měsíce prokazují strategickou prozíravost Polska v zahraničně-politických a bezpečnostních otázkách.

Konzervativní strana: Polsko je významným spojencem České republiky
Foto: Redakce
Popisek: Logo Konzervativní strany

Náš spojenec potřebuje a zaslouží si podporu ČR a to tím spíš, že úzkou kooperací s Polskem můžeme naplňovat i řadu vitálních zájmů naší země – v první řadě v otázce národní bezpečnosti a s nemenší naléhavostí v aktuálně palčivé otázce bezpečnosti energetické.

Varšava potřebuje a zaslouží si plnou podporu, jak ve svém úsilí maximálně pomoci Kyjevu v jeho boji proti okupantům na život a na smrt, tak ve svých sporech s Evropskou komisí. Je ostudnou skutečností, že ve štvaní proti Polsku vyniká členka EK pocházející právě z ČR, paní Věra Jourová. Protipolský postup usvědčuje každého, kdo se jej účastní, z toho, že jeho slova odsuzující napadení Ukrajiny Ruskou federací jsou jen prázdnými frázemi.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

Konzervativní strana tímto vyzývá vládu ČR, aby se jasně a hlasitě postavila za Polsko a to v obou výše uvedených zápasech, a aby využila všech dostupných možností k otupení ostudného dlouhodobého narušování přátelských vztahů mezi našimi zeměmi ze strany paní Jourové. Evropské komisi je třeba dát jasně na srozuměnou, že EK je tu pro členské země – nikoli členské země pro EK. Jako země momentálně předsedající EU k tomu máme výjimečnou příležitost – neměli bychom ji promarnit.

S tím souvisí nepřípustnost opuštění principu jednomyslnosti tam, kde v rámci EU momentálně platí. Polští představitelé správně poukazují na to, že kdyby se vzývaná jednotná zahraniční a bezpečnostní politika EU řídila podle kroků Německa v uplynulých letech, byla by dnes prakticky celá Evropa vazalem Kremlu. Vyzýváme, tam kde je to možné, k vetování všech návrhů směřujících proti Polsku Českou republikou.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Seniorům se vzala valorizace a politikům se zvýšily odměny o 12 %

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): Seniorům se vzala valorizace a politikům se zvýšily odměny o 12 %

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…