Kordová Marvanová (STAN): Proč kandiduji do Senátu

22.07.2022 20:33 | Ze sítí

Zveřejnění priorit ke kandidatuře v podzimních volbách do Senátu ve volebním obvodu č. 19

Kordová Marvanová (STAN): Proč kandiduji do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka a protikorupční aktivistka Hana Marvanová

Celý život mi jde o spravedlnost. Nedokážu nečinně přihlížet bezpráví! Dělám to jako člověk i jako advokátka. Za svou dvacetiletou praxi jsem zastupovala tisíce lidí, kterým jsem pomáhala řešit těžkou životní situaci, kdy se domáhali svých práv nebo kdy jim hrozilo, že přijdou o bydlení. Usiluji o právní stát, v němž právo platí pro každého stejně bez ohledu na výši konta nebo postavení. V právním státu musí platit, že kdo poruší zákony, bude potrestán. Ten, komu je ublíženo, musí být odškodněn. Ten, kdo poctivě pracuje, by měl být odměněn a mít se dobře, a ne ti, kteří zákony obcházejí, bohatnou díky korupci a věří, že se jim nic nestane.

Máme v České republice co dohánět. Mnohdy jsou lidé zoufalí z toho, že spravedlnost přijde pozdě, nebo dokonce vůbec. Stát by měl být férový a měl by lidem dávat stejnou šanci a ne jít na ruku různým šíbrům a podvodníkům, kteří bohatnou na úkor lidí i státu.

Proto jsem se rozhodla kandidovat v senátním volebním obvodu č. 19, který zahrnuje městské části Praha 11, Praha 15, Praha 22, Praha-Benice, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Kolovraty, Praha Kralovice, Praha-Křeslice a Praha-Nedvězí. V mé představě je senátor nejen tím, kdo v Senátu schvaluje zákony, ale je zároveň ombudsmanem, který pomáhá lidem při řešení jejich konkrétních problémů v místě, kde žijí. S tím mám jako advokátka dlouholeté zkušenosti.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9635 lidí

Díky mému působení v komunální politice, nyní jako radní hl. m. Prahy pro legislativu a podporu bydlení, znám velmi dobře problémy Pražanů a i z této pozice jsem se snažila mnoho věcí v Praze změnit k lepšímu. Prosadila jsem přísnou regulaci hazardu, prosazuji, aby se Praha chovala humánně vůči lidem v exekuci a pomáhala občanům z dluhové pasti v rámci akce Milostivé léto. Podporuji dostupné bydlení nejen pro sociálně ohrožené skupiny, ale i pro střední vrstvy a rodiny s dětmi. Proto jsem prosadila v Praze projekt výstavby dostupného družstevního bydlení. Renezanci osvědčeného družstevního bydlení považuji za jeden z důležitých nástrojů řešení bytové krize. Na pražském magistrátu bojuji za transparentní hospodaření města a městských firem a proti korupci, aby se neztrácely veřejné prostředky, které jsou nutné pro rozvoj Prahy.

Více se o mé dosavadní činnosti můžete dočíst ZDE.

Na co bych se chtěla v Senátu zaměřit?

V Senátu bych ráda prosadila zákony, které pomohou k dostupnému bydlení, což je jeden z největších problémů pro občany u nás a v Praze zvlášť. Chci posílit vymahatelnost práva, aby se lidé rychle dovolali spravedlnosti, a odstranit právní džungli předpisů, které lidem komplikují život. Za důležitý považuji důsledný boj proti korupci, která likviduje víru ve férový stát. Chci prosadit posílení pojistek demokracie včetně svobody médií, transparentnost jejich financování a nezávislost veřejnoprávních médií.

Věřím, že když to člověk nevzdá, může spoustu věcí pomoci zlepšit. Jak říkal T. G. Masaryk, stačí „Nebát se a nekrást“. A to Vám mohu slíbit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…