Koruna Česká: Děti jsou vystavené infekci multikulturalismu. Většina poslanců odmítla zdůraznění evropských hodnot

01.04.2016 11:16

Prohlášení Koruny české, monarchistické strany Čech, Moravy a Slezska k letos projednávané novele školského zákona v parlamentu.

Koruna Česká: Děti jsou vystavené infekci multikulturalismu. Většina poslanců odmítla zdůraznění evropských hodnot
Foto: Koruna Česká
Popisek: Koruna Česká

Poslanci parlamentu hlasovali v březnu o novele školského zákona. Toto hlasování nabízelo příležitost  k nápravě současného znění,  které stanoví jako vzdělávací cíl „poznat světové a kulturní hodnoty a tradice“ . Na zasedání přednesla poslankyně Nina Nováková pozměňovací návrh v tom smyslu, že je třeba poznávat světové kultury, leč naši vlastní evropskou humanistickou kulturu, vycházející z tradic a kořenů antiky, judaismu a křesťanství je nutno skutečně pochopit a  osvojit si ji.

Bohužel většina poslanců hlasovala pro ponechání dosavadního multikulturního pojetí výuky, tedy odmítla možnost nápravy směrem ke zdůraznění evropských (a  dodejme – západních) hodnot.

Poslanci kolem dokola řeční o tom, že Evropa čelí nežádoucímu šíření odlišných kultur. Jak to tedy, že odmítnou navrhovaný konkrétní a neagresivní, ale účinný nástroj proti riskantnímu multikulturalismu v oblasti, která je vzhledem k budoucnosti klíčová?  Opravdu nám má být lhostejné, jakou kulturu předávají naše školy ? 

Dámy a pánové poslanci, děti vystavené státem nařízené  infekci multikulturalismu, jsou naše děti ! A my si takovou jejich výchovu a vzdělání nepřejeme!

My si přejeme, aby naše děti byly nejprve seznamovány s vlastními, českými a tedy evropskými tradicemi, s dějinami evropské civilisace, se smyslem  a duchem evropské minulosti i současnosti, bez zamlčování či překrucování. Takové vzdělání a výchova musí směřovat k hrdosti ( ovšem nikoli nekritické) na výsledky našeho evropského vývoje, k výuce samostatného  myšlení a k přijetí evropského humanismu za své. Žáci a studenti českých škol mají právo získat ve škole hluboký vztah k evropským kulturním kořenům a pak i informace o existenci kultur jiných.

Žádáme poslance parlamentu České republiky, aby znovu zvážili svoji odpovědnost za vztah budoucích generací k vlastní zemi a kontinentu, k jeho civilisaci a kultuře a vtělili to do textu vyjadřujícího základní orientaci vzdělávání dětí a mládeže. Ve světle teroristických útoků v Bruselu ještě zesílilo naše přesvědčení, že výchova ke ztotožnění se s vlastní kulturou a civilisací již od dětství  bude v delší perspektivě nejúčinnější , než jakákoli silová řešení.

Předsednictvo Koruny České.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.