Koudela (ODS): Včerejškem nic nekončí. Před námi je spousta další práce

10.10.2021 20:00 | Tisková zpráva

Koalice SPOLU získala v letošních parlamentních volbách na Znojemsku téměř 13 tisíc hlasů a stala se nejpodporovanější prodemokratickou a proevropskou stranou.

Koudela (ODS): Včerejškem nic nekončí. Před námi je spousta další práce
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Ve srovnání s rokem 2017 získaly ODS, KDU-ČSL a TOP 09 dohromady o více než třetinu hlasů víc. Lídr SPOLU na Znojemsku František Koudela obdržel sám přes 3,5 tisíce preferenčních hlasů a získal úplně nejvíce hlasů ze všech kandidátů, kteří pocházeli ze Znojemska.

“Jménem koalice SPOLU bych chtěl společně za ODS, KDU-ČSL a TOP 09 ve Znojmě poděkovat všem voličům, kteří letos přišli k volbám. Využití volebního práva je základním předpokladem fungování kvalitní demokracie. Naše speciální poděkování patří všem, kteří se rozhodli pro změnu politické kultury v naší zemi. Myslím si, že už byl nejvyšší čas vrátit do veřejného prostoru hodnoty jako morálka a slušnost a dát mladé generaci naději na lepší budoucnost. Samozřejmě bych také rád poděkoval našim koaličním partnerům KDU-ČSL a TOP 09, kteří šli do kampaně se stejnou vírou ve změnu jako my,” uvedl k výsledkům voleb znojemský lídr František Koudela, pro kterého to byly první volby v životě.

Své nadšení z letošních parlamentních voleb neskrýval i nejvýše postavený člen ODS na znojemské radnici a místostarosta Znojma Karel Podzimek: “Z výsledků mám velkou radost. Nejen z toho celorepublikového, ale i z toho u nás ve Znojmě, kde jsme získali téměř 25% všech hlasů. Splnili jsme tím náš hlavní úkol. Pomoci SPOLU zvítězit na jižní Moravě i v celé České republice.”

Podle Podzimka svědčí dosažené výsledky i počet získaných preferenčních hlasů o tom, že SPOLU nabídlo veřejnosti skutečné osobnosti, kterým mohou lidé věřit. “Mimořádná podpora Františka Koudely a Pavla Jajtnera ve Znojmě a Zdeňka Juránka v Moravském Krumlově svědčí o důvěryhodnosti našich politiků i o dlouhodobé úspěšné práci, kterou pro své město tito lidé odvádějí.”

František Koudela dodal, že volební zisk SPOLU na Znojemsku přijímá s radostí, ale hlavně s pokorou. "Bereme ho jako velký závazek a povzbuzení do budoucna. Včerejškem nic nekončí. Před námi je spousta další práce. Chci se zaměřit více na mladou generaci, více jim naslouchat, protože to v dnešní společnosti postrádám. Přitom oni jsou naše budoucnost. Spousta práce nás čeká také v oblasti vinařství, cestovního ruchu, podnikání nebo v podpoře řemesel a učňovského školství. Chceme lidem také představit, kam by se mělo Znojmo ubírat. Za rok nás čekají i komunální volby 2022 a my musíme ve Znojmě i dalších obcích pokračovat v kvalitní a slušné politice. Abychom za rok dosáhli minimálně stejného výsledku jako v teď parlamentních volbách.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce