Koudelka (ČSSD): Zachraňme ČSSD. Miloš Zeman znovu na Hrad

06.01.2018 9:17

Sociálně demokratická diskusní platforma Zachraňme ČSSD podporuje kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta republiky.

Koudelka (ČSSD): Zachraňme ČSSD. Miloš Zeman znovu na Hrad
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Miloš Zeman dovedl sociální demokracii v 90. letech 20. století ze 7% strany až k nejsilnější politické straně. Vstoupil hlavním vchodem do Strakovy akademie a byl premiérem úspěšné jednobarevné vlády ČSSD. Nyní jsme v době, kdy dosluhující vedení sociální demokracie dokončilo svůj pochod opačným směrem a dovedlo stranu z pozice nejsilnější politické strany až k 7% debaklu. Za to odpovídají ti, kteří v uplynulých letech dělali politiku, kterou voliči ohodnotili jako politiku špatnou.

Chce-li být sociální demokracie opět silnou stranou, musí mít jasná politická stanoviska, která osloví voliče. Prezidentská volba je významným politickým aktem. Z prezidentských kandidátů má Miloš Zeman nejblíže k lidem, kteří dříve volili sociální demokracii. Chce-li tyto voliče sociální demokracie znovu získat, musí je oslovit otevřenou podporou Miloše Zemana jako prezidentského kandidáta.

Největšími polistopadovými politiky u nás jsou Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Z této trojice i v rámci všech současných prezidentských kandidátů byl a je tradičním sociálně demokratickým myšlenkám nejblíže Miloš Zeman. Je to bývalý předseda strany, který si zaslouží podporu sociální demokracie i jako omluvu za chyby bývalých vedení vůči němu. Je načase, aby sociální demokracie a Miloš Zeman opět kráčeli spolu.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…