Koudelka (ODS): Široká koalice, nebo ANO + SPD + Znojmáci? Mluvme spolu, je krize

01.10.2022 20:33 | Tisková zpráva

Vyjádření předsedy znojemské ODS k povolebnímu jednání.

Koudelka (ODS): Široká koalice, nebo ANO + SPD + Znojmáci? Mluvme spolu, je krize
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Vážení voliči,

je potřeba si říci některá fakta. Přikláním se k široké koalici. Vždyť nás čeká velmi těžké období, kdy bude potřeba každého z nás, aby se nám ve Znojmě žilo dobře. Nechceme tu velké demonstrace, nechceme rozdělování obyvatel a dohadování se, kdo za to rozdělování může.

Bohužel je to celospolečenský trend a odehrává se to již celé roky i v České republice. Když už se nyní nedokážeme dohodnout, vlastně ani společně sednout k jednacímu stolu, jak budou vypadat následující 4 roky? Proč se nechtějí bavit se stranami, které jsou na kraji a ve vládě, abychom spolu pro Znojmo dokázali víc?

Neustále se skloňuje, kdo s kým nebude mluvit a jak špatná byla předchozí radnice a ve finále je to o jménech. Prostě osobní antipatie nedávají prostor k vyjednávání a tak 25. 9., den po volbách, bez jakékoliv komunikace vzniká memorandum ANO + SPD + Znojmáci. Něco jako memorandum – a to máte zato.

Ale už se nikdo nepodívá na to, že voliči si své politiky nevolili proto, aby se jeden druhému mstil. Voliči po nás chtějí, abychom se starali o město Znojmo, o jejich obyvatele i v těch těžkých dobách.

Osobně nejsem příznivcem žádné křehké koalice ani z jednoho bloku. Chtěl bych takovou, o kterou se můžou obyvatelé města Znojmo opřít a spolehnout se na ni, že si poradí i v krizových situacích. Že bude řešit problémy občanů Znojma a ne nesváry mezi stranami. Co vážně nechci, je otvírat dveře extrémistům a být tak „vzorem“ pro ostatní města.

Naopak, můžeme být vzorem, jak držíme spolu a společně hájíme zájmy města Znojma. Třeba právě v široké koalici. I toto může být ta změna, o které se neustále mluví. A takovou změnu umíme, když budeme chtít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče