Koudelka (Trikolóra): Covidové očkování

24.12.2020 15:54

Tradiční povinná očkování jsou dlouhodobě zdůvodněna výsledky vědy, ale očkování proti čínské chřipce nemá dlouhou aplikaci.

Koudelka (Trikolóra): Covidové očkování
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Je správné jej nabídnout rizikovým skupinám starých lidí, zdravotníkům, pracovníkům v domovech důchodců i ostatním, kteří mají o něj zájem - obdobně jako u očkování proti klasické chřipce. Nesmí být však vynucováno státem, ani zaměstnavateli.

Očkování je i kšeft. Nebudu překvapen, až se objeví informace, že výrobci vakcín tlačili na povinné očkování. Nejprve bude nabídka očkování omezena, ale časem výroba vzroste a naopak klesne účinek koronastrašení. Je možné, že se u čínské chřipky projeví omezenost očkování jako u jiných chřipek, když dojde k mutaci viru. Tedy bude tlak na další koronaočkování proti jiným kmenům. To by změnilo lidi v očkovací králíky s tím, že vše jakoby zaplatí stát, ale ten na to vezme peníze z daní.

Ministerstvo zdravotnictví chce propagovat očkování, což je státem placená reklama na určité výrobky. Propagaci jiných dobrovolných očkování si platí výrobci sami, ať jde o očkování proti tradiční chřipce nebo klíšťové encefalitidě. Není důvod utrácet státní finance pro zisk soukromých společností. Výrobci vakcíny na ni obrovsky vydělají a jsou schopni si zaplatit reklamu na své výrobky.

V lednu 2010 se při prasečí chřipce prezident Václav Klaus postavil proti vládou organizovanému vyhazování peněz, když odmítl očkování. Čas mu dal za pravdu, nakonec vláda zaplatila nákup i následnou likvidaci zbytečné očkování látky tamiflu. Je správné říci NE povinnému očkování. Snad jej zákonodárci nenařídí.

Převzato z Profilu.

Newsletter Institutu Václava Klause o covidovém očkování, prosinec 2020. ZDE

Rozhovor Zdeňka Koudelky o koronaviru i dalších věcech. Parlamentní listy 18. 12. 2020. ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice