Koudelka (Trikolora): Ministr Výborný a závan stalinských dob

13.02.2024 14:07 | Komentář

Ministr zemědělství lidovec Marek Výborný prohlásil 12. 2. 2024 na CNN Prima v rozhovoru o protestu zemědělců, že by bylo zajímavé se podívat na miliony dotací, které pobírá firma Zdeňka Jandejska.

Koudelka (Trikolora): Ministr Výborný a závan stalinských dob
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Zdeněk Jandejsek je zemědělský podnikatel, předseda Agrární komory v letech 2017-2020 a mluvčí protestu zemědělců proti vládě Petra Fialy, plánovaného na pondělí 19. 2. 2024 (více ZDE). To je důvod nelibosti ministra vůči Zdeňku Jandejskovi.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45989 lidí

Když jsem tento ministrův výrok uslyšel, vzpomněl jsem si na stalinské praktiky z dob likvidace svobodného podnikání v zemědělství po roce 1948. Kdo nechtěl vstoupit do družstva, byl často předmětem státní šikany, neustálých kontrol s tím, že se vždy něco najde, a pak se s takovým neposlušným sedlákem vládní složky vypořádaly v soudním procesu za neplnění povinných dodávek, neplnění ohlašovacích a evidenčních povinností atd. Prostě kdo politicky vadil a vládě nepatolízal, byl likvidován.

Ještě když byl Marek Výborný v opozici, kritizovali lidovci i jiní pochybnou praxi finančních a celních úřadů, jež zaklekávaly na vybrané podnikatele. Finančně je zlikvidovaly a až po čase se ukázalo, že šlo o zneužívání moci finanční správou.

Výrok Marka Výborné má vyvolat atmosféru strachu mezi zemědělci s cílem odradit je od protivládních protestů. Je to nejhorší politické dno od listopadu 1989. Všichni lidé mají právo na protest proti vládě. Toto právo mají i zemědělci. Nenechme se zastrašit mocenskými výroky ministrů.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…