Koudelka (Trikolora): Oprav dům po babičce jako vládou organizovaná krádež

20.07.2023 11:17 | Komentář

Ministr životního prostředí lidovec Petr Hladík chlubivě oznámil nové dotace pro renovaci starých domů mediálně nazvanou oprav dům po babičce.

Koudelka (Trikolora): Oprav dům po babičce jako vládou organizovaná krádež
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Miliony dostanou lidé, kteří mají dům, tedy nějaký majetek. Na tyto miliony však museli všichni lidé zaplatit část svých daní. Zásadní daňový příjem státu je z daně z přidané hodnoty a tu platí v potravinách, v energiích a ve zboží všichni včetně chudých, důchodců, samoživitelek, lidí, kteří nemají vlastní dům a žijí v nájmu či mají jen byt. Co ti, jejichž babička dům neměla? Vláda se tak projevila jako antijánošíkovský loupežník. Bere všem, i chudým, a dává jen někomu. Dotaci lze získat na domy, postavené do roku 2013. Ovšem deset let starý dům není žádná stoletá chalupa po babičce. Už tím je zřejmá klamavá prezentace těchto dotací.

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41190 lidí

Projevuje se nenasytnost zelené mafie, protože v rámci rekonstrukce má být též zhotovena elektrická přípojka na elektroauta, která běžní lidé nekupují. Mafie jejich výrobců se tak neštítí pumpnout stát a jeho prostřednictvím daňové poplatníky o další peníze pro podporu svého podnikání. To zelení podnikatelé neumí podnikat bez dotací?

Korunu všemu nasadil ministr Petr Hladík, když se snažil věc hájit tím, že jde o peníze z Evropské unie. Ovšem Evropská unie žádné peníze nevytváří. Rozhazuje to, co jí dají především členské státy z daní občanů. Prostě nakonec vše zaplatí lidé, nikdo jiný.

Nemluvě o tom, že se na tom přiživí dobře placení úředníci v Bruselu i Praze, až budou dotace rozdělovat, posuzovat a kontrolovat. V Evropě se opravovaly domy po staletí bez bruselských dotací. K tomu opravdu Evropskou unii nepotřebujeme. Tento druh dotací je nemorální a nedůvodný. Tento dotační program hodnotím tak, že dotace je státem posvěcená krádež peněz mnoha a jejich přihrávání jen některým. A kdo se na tom podílí, hodnotím tak, že se podílí na zločinu, ať už sedí v Bruselu, nebo Fialově vládě.

Článek byl převzat z Profilu Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…