Koudelka (Trikolóra): Schwarzenberg a hnus

06.10.2019 6:32

Člen Trikolóry podpořil petici za přejmenování pražského letiště. Jde o Tomáše Grygara, který publikuje velmi kvalitní texty ze správního práva.

Koudelka (Trikolóra): Schwarzenberg a hnus
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Petice mne neoslovuje protože:

  1. Pojmenování veřejných prostranství a budov je věcí lidí, kteří v místě žijí. Jsem Moravan a název pražského letiště mne nezajímá.
  2. Nefandím stěhování soch ani přejmenovávání budov a náměstí.
  3. Název má být výstižný. Letiště v Praze se vždy bude běžně nazývat jako Letiště Praha. Další názvy mají smysl, je-li v jednom městě více veřejných mezinárodních letišť. Proto i název letiště v Ostravě jako Letiště Leoše Janáčka nemá informační hodnotu. Jsem rád, že letiště v Brně se nazývá jednoduše Letiště Brno.

Každý může podepsat petici, jakou chce. V Trikolóře se nekontrolují členové, co si myslí o Václavu Havlovi, Karlu Gottovi či jak se mají jmenovat letiště a nádraží. To, že v reakci na tuto petiční aktivitu prohlásil Karel Schwarzenberg: "Jde především o trapnou pomstu obou Klausů našemu prvnímu českému prezidentovi.", dokazuje, že svou politiku živí nenávistí. Nezaznamenal jsem po úmrtí Karla Gotta žádný výrok prezidenta Václava Klause a jeho syna Václava Klause ml., jak se má jmenovat pražské letiště. Když jsem slyšel tento Schwarzenbergův výrok, vzpomněl jsem si na jeho slova, že v každém národě se najde určité procento pitomců. Každý si může posoudit, jak to vystihuje jeho útok na politické konkurenty.

Karel Gott mění státní pohřby

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.