Kováčik (KSČM): Možná přijde i premiér

22.01.2017 6:33

Nekonečný příběh OKD bude pokračovat při dalším jednání Poslanecké sněmovny.

Kováčik (KSČM): Možná přijde i premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Co však všechny nemile překvapilo, byla neúčast premiéra Sobotky na jejím posledním jednání. Někteří poslanci velmi hlasitě komentovali jeho nepřítomnost. Omluva, která spočívala v jednání vládního výboru pro jadernou energetiku, jim totiž připadala docela úsměvná. Výbor by se pravděpodobně přizpůsobil programu premiéra. Ale Sobotka zřejmě velmi uvítal, když se naskytla záminka, jak se vyhnout nepříjemným otázkám poslanců.

KSČM již navrhovala prodloužení lhůty pro nepromlčitelnost podivných privatizací. Jenže tento návrh nebyl akceptován. Odboráři připomněli, že společnost OKD se zavázala, že při těžbě černého uhlí vytvoří fond, kde se budou soustředit peníze nejen na útlum těžby, ale i na finanční a sociální pomoc propuštěným zaměstnancům. Naše vlády asi spaly spánkem spravedlivých. Kontrola ani nad tímto nařízeným fondem zřejmě neexistovala. Pokud by vše fungovalo alespoň trochu, možná bychom všichni dnes ušetřili velké finance, jež mohly být použity na jiné účely.

Diskuse v Poslanecké sněmovně bude pokračovat. Možná se dočkáme i toho, že premiér již nebude mít jiné povinnosti a poslanci na své otázky dostanou odpovědi. Problém horníků na Ostravsku totiž není vyřešen a kraj, který vždy tvrdě pracoval, dnes užasle sleduje, co všechno je v naší republice možné. Mnozí z nás totiž postrádají razantní postup vlády vůči Bakalovi a snahu o to, aby právě tento člověk, který si žije v blahobytu, se zodpovídal z toho, kam kdysi prosperující firmu OKD přivedl. Nejde jen o vlastní těžbu, ale dalším problémem jsou i byty OKD a budoucnost zaměstnanců pomocných provozů.

Pavel Kováčik
předseda poslaneckého klubu KSČM

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace