Kováčik (KSČM): Otěže se snaží tahat Tvrdík

29.05.2017 11:12

Nejen politika, ale dnes i fotbal přivádí společnost k diskusím o tom, kam vše povede.

Kováčik (KSČM): Otěže se snaží tahat Tvrdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Nejvíce rozšířený sport, kterému holdují všechny generace, se stává patrně bojem o moc a takovéto dění rozhodně do sportu nepatří. Vzhledem k 21 investičním projektům MŠMT zadržuje provozní prostředky pro činnost fotbalu. Můžeme se ptát z jakého důvodu a v zájmu koho.

Opět na povrch vyvěrá podezření, že patrně nejde vůbec o sport, ale že se jedná o zákulisní hru Jaroslava Tvrdíka, potažmo jednoho z kandidátů na post předsedy FAČR Fouska. V paralele jsou jejich vyjádření stejná. Když shlédnete Twitter Jaroslava Tvrdíka, dají se jeho slova srovnat s výkřiky Fouska. Touto zákulisní činností může hrozit doslova finanční vyhladovění fotbalu. A téma, které se oba pánové snaží nastolit, a tím zastřít i podstatu celého problému, je Roman Berbr.

Operování minulostí ve vztahu k fotbalu, kde nic konkrétního neuvádí, je slabý argument. Dosažení jeho odchodu a případně zajištění finanční půjčky je pouze nechutný manévr. Primárně ten, kdo zaujme nejvyšší pozici na FAČR by měl řešit peníze pro fotbal s dlouhodobou perspektivou. Dnes prakticky nevíme, kdo podepíše uvolnění peněz z MŠMT a panují důvodné obavy, že uvolnění dotací nebude chtít nový ministr realizovat. Hra o čas tak může způsobit katastrofu.

Není možné brát sportovce na úrovni mládeže okresů a krajů jako rukojmí kvůli nevyjasněným názorům a odlišnému výkladu právníků vzhledem k vzniklé situaci. Aktuální stav zadržování peněz je v přímém rozporu se zákonem o podpoře sportu v aktuálním znění, kde je zcela jasně popsáno, že se musí jednat o pravomocně odsouzený čin, nikoli obvinění. Pokud by výklad byl jen o obvinění, pak by mohl být účelově zneužíván a vznikne tak nebezpečný precedent. Dostat sport včetně fotbalu na kolena a nevědět, co bude dál, jistě nikdo nechceme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.