Kováčik (KSČM): Velká cena Brna s otazníkem

09.04.2015 5:31

Letošní ročník brněnské Grand Prix je velkým tématem především pro ty, kteří se jí bezprostředně zúčastní, a také pro soukromou společnost, jež Automotodrom Brno spravuje. Jihomoravský kraj se snaží každoročně všemožně pomoci, aby tato motocyklová show z Brna nezmizela.

Kováčik (KSČM): Velká cena Brna s otazníkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik

Dnes hejtmanovi vyčítá kdekdo, že by měl v Brně velkou cenu udržet. Jenže háček je v tom, že Automotodrom, který má licenci na pořádání závodů, před sebou valí dlouhodobé nesplněné finanční závazky, a ty nejdou hradit z peněz státu ani kraje.

A tak nezbývá, než věřit, že se Automotodromu podaří v nejbližších dnech uhradit své staré pohledávky a tím umožní, aby se i letos v Brně mistrovství motorek jelo. Jihomoravskému kraji je dobré poděkovat za to, že 30 milionů, které kraj dostal od vlády, je získáno především jeho snahou motorky v Brně udržet.

Nelze však porušit podmínky, za jakých vláda tyto peníze kraji poskytla, a proto je dnes na straně Automotodromu, že uhradí své pohledávky za loňský brněnský závod Mistrovství světa silničních motocyklů, jinak totiž Brno tuto soutěž ztratí, přestože se Jihomoravský kraj snaží udělat maximum pro její zachování.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kováčik - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …