Kováčik (KSČM): Vody je nedostatek

16.07.2015 13:29

Minulá zima i letošní velká vedra působí sucho a letos opravdu velké. Nedostatkem vody jsou téměř vždy jako první postiženi zemědělci. Zapomenout nesmíme ani na pěstitele ovoce a zahrádkáře.

Kováčik (KSČM): Vody je nedostatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Nejvíce nám voda chybí na jižní a střední Moravě a na východě Čech. Obdobný rok, kdy nám chyběla voda, a postihlo nás značné sucho, byl rok 2003. V tomto roce se sucho již začíná projevovat i na podzemních vodách. V některých oblastech začínají vysychat studny a obce a města omezují zalévání zahrádek a napouštění bazénů. Tento stav je zcela pochopitelný. Sněhu letos v zimě bylo poměrně málo, a tak není se co divit, že podzemní vody ubývají.

Výhled meteorologů není bohužel v této oblasti nijak příznivý. Intenzivnější srážky v dohledné době nepředpokládají. Nezbývá, než věřit, že letošní úroda dopadne dobře a ničivá vedra či bouřky s krupobitím nebudou pro nás katastrofické. Výkyvy počasí mohou způsobit obrovské škody a to jak zahrádkářům, tak pěstitelům ovoce i zemědělcům, které čekají žně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.