Kovařík (KSČM): Písečtí nepochopili, zánik Střední zemědělské školy nehrozí

27.05.2015 11:48

V Písku se v poslední době šíří hlasy o možném zániku Střední zemědělské školy (SZeŠ). Jak jsem si ověřil u radního pro školství Jihočeského kraje Tomeše Vytisky (KSČM), jsou tyto "zaručené" informace nepravdivé.

Kovařík (KSČM): Písečtí nepochopili, zánik Střední zemědělské školy nehrozí
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

S budovou se opravdu něco děje. Začne se modernizovat, ale jedná se pouze o technické řešení, které nevede ke zrušení, zániku či omezení činnosti Střední zemědělské školy v Písku.

Jihočeský kraj, jako vlastník budovy a přilehlých pozemků, si je vědom významné tradice zemědělského školství v Písku, a proto se plánované kroky připravují tak, aby historická tradice nebyla ohrožena. Dojde pouze ke změně  školy, které bude svěřen majetek do práva hospodaření a tou školou bude Obchodní akademie (OA). To je z hlediska plánované investiční akce nezbytné.

Vzhledem k tomu, že stavebníkem bude Obchodní akademie, pak je nutné, aby stavebník mohl jednat s úřady ohledně realizace investiční akce a mohl disponovat s majetkem kraje. V konečném důsledku jde o stejný režim, který funguje i nyní. Zastupitelstvo Jihočeského kraje schválilo v návrhu rozpočtu pro rok 2015 investiční akci. Ta se týká vybudování půdní vestavby a nové prostory budou využívány jak SZeŠ, tak OA.

To, že zánik školy a zemědělského školství v Písku nikdo neplánuje, potvrzuje i výsledek jednání obou ředitelů škol. Nemovitý majetek, který je pro využívání zemědělské školy specifický, jí dál zůstane i s právem tento majetek spravovat jménem vlastníka. Jde např. o ovocný sad, skleník a také garáže pro techniku sloužící zemědělství.

Je tedy zřejmé, že hlasy o možném zániku SZeŠ vycházejí z neúplných informací. Po vysvětlení bude tato problematika vnímána jako posun k modernizaci budovy ve využívání obou škol (SZeŠ a OA) a nikoli likvidaci jedné z nich.

Josef Kovařík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.