Křemen (TOP 09): Město Kolín získalo dotaci více než 6 milionů korun na výstavbu cyklostezky

03.07.2014 8:00

Regionální operační program Střední Čechy poskytl na projekt dotaci v plné výši 85% z plánovaných způsobilých výdajů. celkové plánované výdaje na vybudování cyklostezky jsou téměř 9 milionů, z toho cca 6,4 milionu zaplatí ROP.

Křemen (TOP 09): Město Kolín získalo dotaci více než 6 milionů korun na výstavbu cyklostezky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zaparkovaná kola

Plánovaná cyklostezka ve Veltrubské, Okružní a Křičkově ulici spojí již existující cyklostezku z Hradišťka s lávkou pro pěší a cyklisty přes Labe a Labskou cyklostezkou vedoucí kolem řeky, čímž dojde k významnému propojení sítě cyklistických stezek a tras v Kolíně. Osobně mám obrovskou radost, že se tento můj návrh uchytil a dokonce získal dotaci v plné výši a že náš pan místostarosta za TOP 09 Jan Pospíšil ho podpořil a našel v rozpočtu města prostředky na spoluúčast. Po letech určitého půstu bude toto nejvýznamnější investice do cyklistické infrastruktury poslední doby. Pokud vše půjde, jak má, mohla by nám cyklostezka začít sloužit v průběhu příštího roku. Mým velkým přáním do budoucna krom jiného je, aby se stejně tak úspěšně podařil dotáhnout do konce proces oslovení vlastníků pozemků a příprava prodloužení pravobřežní cyklostezky podél Labe, které už ode mě má Odbor regionálního rozvoje několik měsíců na stole. 

Bc. Petr Křemen

  • TOP 09
  • Váš kandidát za TOP 09 do zastupitelstva města Kolína :-)
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…