Kreml (Zelení): Kde jsou Zelení ve Zlínském kraji?

26.09.2020 10:28

Zelení nezmizeli. Pouze nekandidujeme samostatně. Domluvili jsme se na spolupráci se sociální demokracií, která ve Zlínském kraji nabídla v rámci své kandidátky do krajských voleb spolupráci širokému spektru nezávislých osobností.

Kreml (Zelení): Kde jsou Zelení ve Zlínském kraji?
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Není to z nouze ctnost, ale logické řešení, vycházející nejen ze společného tématu, které hýbe Zlínským krajem.

V posledních dvou letech bojujeme na stejné straně barikády za zachování a racionální rozvoj sítě nemocnic, proti megalomanským plánům hejtmana Čunka a jeho poskoků, proti obrovské přesile zaplacených médií, proti lžím a manipulacím, proti dosazeným loajálním přitakávačům na všech úrovních.

Zelení a ČSSD mají společného víc, než jsme zpočátku čekali. Spojuje nás boj za KVALITU ŽIVOTA lidí, kteří žijí ve Zlínském kraji. Jsme v jedné řadě s odboráři, s lidmi, kteří se snaží, aby pracovní podmínky zaměstnanců byly na úrovni 21. století. Velmi dobře jsme se shodli, že zdraví je nejcennější komoditou, ale nelze toho dosáhnout jen kvalitou a dostupností zdravotní péče. Nikdy nebudou zdraví lidé bez zdravé přírody.

Potřebujeme kvalitní potraviny, chceme podporovat zemědělské hospodaření bez jedů na polích, musíme chránit ornou půdu, vrátit život do uschlých lesů. Chceme čistý vzduch, aby se děti nedusily v astmatických záchvatech a dospělí předčasně neumírali na zhoubné nádory. Potřebujeme dopravu bezpečnou a kvalitní, ale také trvale udržitelnou. Společně stojíme proti drancování přírodních zdrojů, naposledy proti těžbě štěrkopísku v místě pramenišť pitné vody.

Vážení občané, Zelení jsou tady, nikam se neztratili, naopak – máme největší šanci za posledních 20 let dostat se do Zastupitelstva Zlínského kraje.

Situace je vážná a tříštění sil si prostě nemůžeme dovolit. Je nesmysl, abychom se samostatnou kandidátkou dosáhli obvyklých 2%, čímž při přepočítání dodáme hlasy Čunkovi. Ne, nechceme ztrácet hlasy tím, že si voliči logicky spočtou, že hlas Zeleným může být hlasem propadlým.

Na kandidátce ČSSD je pět Zelených, z toho nejméně jeden na volitelné pozici. Jdeme do voleb s jedničkou MUDr. Olgou Sehnalovou, schopnou, slušnou a ráznou dámou, která ekologická témata bere víc než vážně. Bohužel jsme nestihli v koronavirovém zmatku dohodnout klasickou koalici, ale to nic neznamená. Jsme Zelení. Jen chceme opravdu něco dokázat, ne jen viset na billboardech. Jednali jsme v našem kraji s více stranami, docela dlouho a nesnadno, ale jen se soc-dem jsem měl pocit, že to má smysl. Férové a věcné jednání, lidé na úrovni a jednoznačná shoda v hlavních programových bodech. Jasně jsme řekli, že nejsme fanoušky vládního angažmá ČSSD, ale teď řešíme Zlínský kraj a tady jde o hodně.

Kandidátka Sociální demokracie s podporou Zelených nabízí výběr osobností, na který jsme hrdí. Pro mě osobně nebude lehké umístit čtyři kroužky, které mám k dispozici.

Prosím, přijďte k volbám. Nenechte kraj na pospas tlučhubovi, po kterém nezůstává nic než dluhy. Pomozte nám vrátit kraji dobrého hospodáře. Volte ČSSD s podporou Zelených.

MUDr. Richard Kreml

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…