Křenek (BOS): Plíživá islamizace Vánoc

24.12.2018 9:21

Toto slučování náboženství označované jako "Chrislam" zapouští kořeny na biblicky negramotném Západě.

Křenek (BOS): Plíživá islamizace Vánoc
Foto: plzen.cz
Popisek: Věstislav Křenek

V řadě evropských zemích jsou vánoční svátky poznamenány spory souvisejícími s islámem. Většina těchto konfliktů vznikla díky evropským multikulturním politickým a náboženským elitám, které poníženě ustupují, sekularizují Vánoce a okázale zajišťují, aby muslimové nebyli uráženi křesťanským svátkem.

Mnoho tradičních vánočních trhů bylo přejmenováno - amsterdamská Zimní přehlídka, bruselské Zimní radovánky, Zimní trh v Kreuzbergu, londýnský Winterville, mnichovský Zimní festival – aby představovaly multikulturní pozlátko sekulární tolerance.

Více znepokojující jsou vzrůstající tlaky na islamizaci Vánoc. Nový náboženský výklad Vánoc je založen na falešném předpokladu, že biblický Ježíš je totožný s koránským Ježíšem (Isou). Toto slučování náboženství, označované jako "Chrislam", zapouští kořeny na biblicky negramotném Západě.

Podívejme se nyní jak názorně se to praktikuje v řadě zemí západní Evropy. Z velkého množství případů vybírám jen několik:

Například v Británii, v kostele Všech svatých v Kingstonu nad Temží nedávno oslavovali narozeniny jak Ježíše, tak i Mohameda. 3. prosince byly oslavy "Milad, adventu, křesťanské oslavy" zaměřeny na "připomenutí narozenin Proroka Mohameda a radování se z blížícího se narození Ježíše". Hodinová mše včetně islámské modlitby byla následována rozkrojením narozeninového dortu.

Nedávno byla v episkopálním skotském kostele v Glasgowě na svátek Tří králů (Zjevení Páně), svátek připomínající inkarnaci boha do osoby Ježíše Krista, čtena část textu z Koránu popírající, že Ježíš je syn Boží. Jeden z královniných kaplanů, Gavin Ashenden, označil čtení z Koránu jako "rouhání": A dodal, že existují jiné způsoby a podstatně lepší, jak stavět "mosty porozumění" s muslimy.

V Londýně, parlamentní skupina sdružující všechny muslimské britské poslance, skládající se jak ze zástupců Dolní sněmovny, tak Sněmovny lordů vydala zprávu: "Šťastné a veselé muslimské vánoce", aby upoutala pozornost na "humanitu" muslimů během Vánoc. Zpráva uvádí jaké akce bude muslimská charita organizovat v období Vánoc.

V Dánsku, na základní škole v Graestedu, zrušili tradiční církevní bohoslužbu na počátku Vánoc, aby neurazili muslimské žáky. Někteří rodiče obvinili školu, že má dvojí standard: nedávno proběhla akce "Syrský týden", během níž se děti seznámily s blízkovýchodní kulturou.

 Ve Francii byl kvůli horentním nákladům na zajištění bezpečnosti před islamistickým terorismem zrušen každoroční Vánoční trh v Croix-Rousse v okrese Lyon. Každoroční městský Festival světel se letos uskutečnil. Vojenský guvernér Lyonu, generál Pierre Chavancy řekl, že v důsledku "citlivosti" této události bude zajišťovat bezpečnost 1500 vojáků a policistů, podporovaných psy, říční policií a pyrotechniky.

V sousední Belgii, ředitel Červeného kříže v Liege, André Rouffart, nařídiil všem 28 pobočkám odstranit kříže, aby se zajistila sekulární podoba organizace. Kritici říkají, že toto rozhodnutí bylo součástí širší snahy "změnit určitou terminologii" a "zbavit se našich tradic a kořenů", abychom uklidnili muslimy. "Kdysi jsme říkali vánoční prázdniny, dnes říkáme zimní prázdniny" řekl místní dobrovolník Červeného kříže. "Vánoční trh v Bruselu byl přejmenován na 'Zimní radovánky".

 

V Německu, škola v Lüneburgu odložila Vánoční besídku poté, co si muslimský student stěžoval, že zpívání vánočních koled během školního vyučování je neslučitelné s islámem. Podle týdeníku Focus rozhodnutí školy změnit Vánoční besídku na nepovinnou mimoškolní aktivitu způsobilo od rodičů "záplavu nenávistných emailů a dokonce vyhrůžek vedení školy a školní radě".

V Itálii, škola v Miláně odstranila zmínky o Vánocích při slavnosti přejmenované na "Velký festival šťastných prázdnin". Místní politik Samuele Piscina obvinil školu ze zavádění "politicky korektní levičácké politiky", která připravuje děti o radost z Vánoc:

"Po betlémech a křížích nyní překážejí vánoční besídky. Slovo Vánoce je symbolem naší víry a naší kultury. Nikoho nediskriminuje. Napadání symbolu Vánoc nikomu nezajistí respekt, nevytvoří pohostinnou a inkluzivní školu a společnost, ale podporuje netoleranci k naší kultuře, našim zvykům a našim tradicím. Pevně věříme, že naše tradice musí být respektovány."

V Bolzanu bylo nařízeno odstranit lepenkový vánoční stromek z radnice, protože "by mohl urazit citlivost" muslimů. Místní politik Alessandro Urzi, vyjádřil rozhořčení nad tímto rozhodnutím: "Byrokratická tupost, se kterou byl stromek odstraněn, aby se vyloučilo riziko, že někoho urazíme, odráží barbarizaci kulturního klimatu."

V Norsku základní škola v Skien oznámila, že tento rok vánoční besídky nebudou zahrnovat jenom obvyklé čtení dětí veršů z Bible, ale také dvou veršů z Koránu, které se zmiňují o Ježíšovi. Bruce Bawer vysvětlil důsledky tohoto jednání takto:

"Vánoční plány školy ve Stigerasen jsou další ukázkou zbabělého evropského podřizování se islámu. Tento rok, by to mohlo být pár veršů z Koránu, příští rok budou na vánočních oslavách slaveny obě náboženství, a za nemnoho let poté možná na dětských slavnostech nebude kříž, ani vánoční stromeček jenom modlitební koberec, žehnání v arabštině a hidžáb pro dívky."

Ve Španělsku, městská rada Madridu nahradila vánoční slavnosti ve městě novopohanským "Mezinárodním veletrhem kultur". Madridská starostka Manuela Carmena se vyjádřila, že účelem měsíc trvajících oslav je odkřesťanštit Vánoce tím, že se stanou více inkluzivními.

Madridská radnice porušila tradici a odmítla umístit betlém v jedné ze svých nejvíce ikonických památek, Puerta de Alcalá. Místní politik José Luis Martínez-Almeida obvinil Carmenu z toho že, "nadšeně spolupracuje při oslavě Ramadánu", a zároveň se "pokouší se schovat všechny křesťanské symboly Vánoc". A dodal: "Chceme znovu získat naše kulturní a náboženské kořeny."

Podobné experimenty zatím se v ČR nevyskytly, ale je tady již tichá základna, která si s islámskou ideologií pohrává. Typickým představitelem z církevních kruhů je to například Tomáš Halík. Z občanských iniciativ pak jde o řadu neziskovek s proislámským zaměřením.

Chci ale věřit, že drtivá většina českých rodin takové podbízení islámské ideologii v podobě "Chrislamu" nedovolí. Je to také na politicích - zvolených zástupců lidu, aby takové experimentální změny v ČR nepřipustili. V neposlední řadě pak také věřím, že voliči již dnes poznali kdo a jak z politiků kličkuje mezi českými zájmy a zájmy islámské ideologie, a že všem takovým ve všech budoucích volbách vystaví jasné STOP.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.