Krkoška (ANO): Chceme, aby se žádná z oblastí necítila znevýhodněná

25.03.2017 12:30

Rekonstrukce chodníků, nová hřiště, oprava školek a škol i modernizace budov občanské vybavenosti. To vše dostalo zelenou díky dotačnímu Programu obnovy a rozvoje venkova MSK. Letos kraj podpoří celkem 97 projektů za 23 milionů korun, které vyčlenil ze svého rozpočtu.

Krkoška (ANO): Chceme, aby se žádná z oblastí necítila znevýhodněná
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Program obnovy a rozvoje venkova MSK je primárně určen venkovským obcím do tří tisíc obyvatel a dobrovolným svazkům obcí na rekonstrukce a výstavbu, občanskou vybavenost, místní komunikace i na podporu činnosti projektových manažerů a poradců v mikroregionech. Obce mohou dosáhnout na částku ve výši 300 tisíc korun, svazky obcí až 100 tisíc korun.

„Chceme, aby se region rozvíjel rovnoměrně a aby se žádná z jeho oblastí necítila znevýhodněná. Obce mohou díky financím, určeným na obnovu a rozvoj, získat peníze na aktivity, na které jim v obecním rozpočtu už nezbývá. Letos se nám podařilo navýšit částku dotačního programu proti loňskému roku o zhruba 3,2 milionů korun. Zájem o dotaci byl opět velký,“ říká Jan Krkoška, náměstek hejtmana MSK pro regionální rozvoj.

Program obnovy a rozvoje venkova kraj vyhlašuje od roku 2004. Za tu dobu získalo podporu 980 projektů za téměř 302 milionů korun. V loňském roce byl z těchto peněz například zrekonstruován kulturní dům v Jistebníku, vybudovány chodníky v Albrechtičkách, zkvalitněno zázemí na obecním letním koupališti v Úvalně, rekonstruován dům služeb ve Slezských Rudolticích nebo upraven sportovní areál v Radkově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…