Krnáčová (ANO): Domeček v Lahovičkách je příkladem, jak by měla vypadat péče o klienty s autismem

22.07.2016 9:19

Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová přijala pozvání Dětského centra Paprsek a občanského sdružení AUTISIK a navštívila zahradní slavnost pro dospělé občany s autismem v Praze 5 – Lahovičkách, aby se blíže seznámila s chodem Střediska Lahovice a jeho obyvateli.

Krnáčová (ANO): Domeček v Lahovičkách je příkladem, jak by měla vypadat péče o klienty s autismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Zařízení, které vzniklo před sedmi lety na základě projektu dvou občanských sdružení Blahoslavení a AUTISTIK za pomoci Magistrátu hlavního města Prahy. V současné době je domov součástí Dětského centra Paprsek a slouží šesti dospělým s těžkým autistickým postižením.

„Mohla jsem navštívit Domeček v Lahovičkách, ve kterém žijí dospělí lidé s těžkým autistickým postižením. Přestože se jedná o tak těžké postižení, byla jsem potěšena a mile překvapena způsobem, jakým klienti zde žijí,“ uvedla k návštěvě primátorka Adriana Krnáčová a dodala: „Toto zařízení je příkladem toho, jak by měla vypadat individuální péče o klienty s autismem v prostředí, ke kterému si postupně budují potřebnou důvěru. Ta je totiž u tohoto typu postižení zcela zásadní. Musím říct, že to funguje skvěle.“

Zařízení Domeček v Lahovičkách se snaží obyvatelům domova vytvořit podmínky blízké životu v rodině, zajistit jim pocit klidu, pohody a bezpečí a podporuje jejich všestranný rozvoj. Odborný výchovně vzdělávací, terapeutický, aktivizační a léčebně zdravotní program je uskutečňován s týmem odborníků (pedagogové, sociální pracovnice, rehabilitační sestra) a pracovníky přímé péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…