Krnáčová (ANO): Zapojení soukromého sektoru při stavbě metra D se vysloveně nabízí

18.07.2017 22:50

Rada hl. m. Prahy dnes schválila záměr Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) připravit zadávací podmínky pro výběr strategického partnera do společného podniku spoluzakládaného DPP za účelem maximalizace využití potenciálu rozvoje navazujícího území na stanice metra I. D v Praze.

Krnáčová (ANO): Zapojení soukromého sektoru při stavbě metra D se vysloveně nabízí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Hlavním účelem společného podniku je podpora urbanistického rozvoje území v okolí stanic trasy metra I. D – 1. etapa, rozvoj developerského potenciálu pozemků nacházejících se na tomto území a v neposlední řadě realizace odpovídajícího ekonomického profitu z nakládání s těmito pozemky a navazujícími dalšími nemovitostmi.

„Zapojení soukromého sektoru se vysloveně nabízí, protože finanční zátěž jednak neponese město samotné, ale zároveň získáme partnera se zkušenostmi, který navíc bude moci v některých případech postupovat mnohem rychleji než město,“ řekla Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

„Z mého pohledu coby radního pro dopravu je klíčové udělat vše proto, aby byla trasa metra D co nejdříve v provozu. Vyhodnotili jsme, že nalezení strategického partnera je jedním z kroků, který vše uspíší,“ uvedl Petr Dolínek, předseda dozorčí rady DPP a náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas.

Zájmovou částí nové trasy metra I. D je provozní úsek mezi stanicemi Pankrác – Depo Písnice, jehož součástí jsou konkrétně tyto stanice: Pankrác, Olbrachtova, Nádraží Krč, Nemocnice Krč, Nové Dvory, Libuš, Písnice, Depo Písnice. Délka trasy I. D – 1. etapa je 7,9 km.

„Za představenstvo DPP vítáme iniciativu hl. m. Prahy vytvořit synergii mezi výstavbou trasy metra I. D a rozvojem území kolem nových stanic. Tato synergie jistě přispěje k dodržení časového harmonogramu výstavby nové trasy,“ uvedl Martin Gillar, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

„Mým cílem je začít se stavbou metra D podle harmonogramu, který jsme si stanovili, to znamená už v roce 2019, a zapojení soukromého sektoru by řadu věcí urychlilo,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

Cílem předmětné soutěže je transparentní výběr partnera pro rozvoj strategických území v rámci uvedeného projektu, za podmínek, které budou kompletně zveřejněny na webových stránkách ZDE.

Podrobnější informace k trase metra I. D jsou k dispozici na webových stránkách ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice