Krnáčová (ANO): Znovu můžeme rozjet projekt Studentská Praha

29.04.2017 19:30

Centrum metropole a od odpoledních hodin letňanské výstaviště dnes, 29. dubna 2017, ovládl Pražský Majáles. Třináctý ročník slavnostně zahájila primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová, která studentskému svátku udělila záštitu a odstartovala dopolední průvod Prahou. Před večerním programem, kdy bude v rámci festivalu Utubering zvolen král Majálesu, primátorka znovu spustila projekt Studentská Praha.

Krnáčová (ANO): Znovu můžeme rozjet projekt Studentská Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Majáles nepředstavuje jen dnešní slavnostní průvod Prahou a odpolední, potažmo večerní open air festival Areál PVA v Letňanech. Znamená především vyvrcholení řady akcí, které si organizují studenti jednotlivých škol. V rámci třináctého ročníku zahájeného pražskou primátorkou se již uskutečnilo znovuspuštění Studentské Prahy. O co konkrétně jde, vysvětluje Adriana Krnáčová.

„Vím, že studenti mají spoustu skvělých nápadů, které by chtěli přenést z papíru do reality, ale často naráží na bariéry v podobě samosprávy. Takže jsem nadšená z toho, že můžeme znovu rozjet projekt Studentská Praha. Kdy zástupci studentů a odborníků z města dají hlavy dohromady a zkusí společně některé nápady za podpory Prahy zrealizovat,“ objasnila primátorka a dodala: „Jsem ráda, že dnes mohu být u toho, že město spojí síly se studenty a společně dáme dohromady spoustu originálních nápadů, jak Prahu ještě více oživit.“

V průběhu open-air festivalu se uskuteční volba Krále, Královny, Prince a Princezny Majáles, koncerty kapel a známých interpretů a připraven je i bohatý doprovodný program. Na přípravě Pražského Majálesu se aktivně účastní studenti a studentské organizace ze všech pražských vysokých a středních škol. Akce je vždy pod záštitou rektorů pražských univerzit a každoročně se jí účastní desetitisíce návštěvníků. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.