Kroměříž: Sociální služby připravují tří významné investiční akce

16.12.2020 17:57

Sociální služby města Kroměříže (SSKM) chystají na nadcházející období tři důležité investiční akce - rekonstrukci kotelny v Domově pro seniory Vážany, rekonstrukci výtahů v Domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka a přestavbu pavilonu L na denní stacionář včetně vybavení interiéru.

Kroměříž: Sociální služby připravují tří významné investiční akce
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Pavilon L bude nově sloužit pro osoby s těžkým zdravotním a dětem s autismem. „Ani nelehká situace kolem koronavirové nákazy nám nesmí zabránit zlepšování služeb, které sociální služby poskytují, a podmínek, v nichž jejich klienti žijí a zaměstnanci pracují,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Rekonstrukce kotelny Domova pro seniory Vážany zahrnuje výměnu obou kotlů ve stávající kotelně a rovněž všech přidružených zařízení a armatur, které jsou v současné době nefunkční nebo jsou ve špatném stavu. Kotelna je v provozu již více než 20 let a v posledních letech jsou nutné její každoroční opravy, které však neřeší problém jako celek. Předpokládaná hodnota zakázky je 2,5 milionu korun. V současné době je dokončována projektová studie. Kvalifikovaný odhad ceny za rekonstrukci kotelny vychází z ceny rekonstrukce kotelny v Domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka, která byla realizována v roce 2019.

Rekonstrukce výtahů v Domově pro osoby se zdravotním postižením Barborka představuje výměnu dvou stávajících nákladních výtahů za výtahy osobo/nákladní neevakuační splňující současné obecně závazné předpisy. „Stávající výtahy jsou v provozu již více než 20 let, jsou značně poruchové a nevyhovují současným normám. Nutnou součástí rekonstrukčních prací bude rozšíření šachetních dveří. Z tohoto důvodu stavba vyžaduje stavební povolení. Předpokládané náklady jsou 2,19 milionu korun a v současné době vzniká projektová studie,“ řekla ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Akce Přestavba pavilonu L na denní stacionář - vybavení interiéru bude přímo navazovat na dokončení rekonstrukce pavilonu L, které připravuje k realizaci odbor investic Městského úřadu Kroměříž. Jedná se o dodávku nábytku, trenažerů pro kognitivní trénink a dalšího potřebného vybavení pro provoz denního stacionáře.  Předpokládaná hodnota zakázky je 745 tisíc Kč.

Ve všech případech se jedná o investiční akce, které budou realizované bez dotací ze státního rozpočtu a v plné výši hrazené z fondu investic SSKM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…