Krumer (SPO): Pan Herman to má spočítané

29.07.2017 10:12

Klesající volební preference KDU-ČSL a zpolitizovaná kauza památníku v Letech u Písku. Utajený režim projednávání ve vládě a její kroky proti většinovým názorům voličů. Plýtvání s penězi státního rozpočtu.

Krumer (SPO): Pan Herman to má spočítané
Foto: stranaprav.cz
Popisek: Vladislav Krumer (SPO)

Podle pravidla, že „tonoucí se i stébla chytá“, si pan Herman také asi spočítal, že podporou bourání vepřína v Letech u Písku, který stojí v sousedství místa, kde byly umístěny budovy tábora, získá jeho KDU-ČSL ve volbách další hlasy od dosud málo oslovené skupiny voličů. Zařadil si to do svých předvolebních aktivit a jako jediný z vlády veřejně bojuje za tento zpolitizovaný odpustek. Ono mu ale vzhledem ke klesajícím preferencím jeho strany vedle jednostranného vypovězení volební koaliční smlouvy se STAN, nic jiného nezbývá. Ostatní členové vlády, která o tom rozhoduje, převážně tiše souhlasí, aby z těchto hlasů také něco získali, ale aby si to nerozházeli s převážnou většinou voličů, kteří s tímto řešením nesouhlasí. Pokud si však uvědomí ti, kteří zatím uvažují, že ve volbách dají hlas KDU-ČSL za jakou je to cenu, tak se nenechají jeho propagandou ovlivnit. Úředník Outlý, jak už bývá u nás zvykem, vyhrožuje prezidentu Zemanovi, že když jezdí do krajů a mluví s občany, započítá mu náklady do objemu financí na volební kampaň. To by měl rovněž započítat výdaje související se zbouráním vepřína, jako součást volební kampaně i KDU-ČSL.

Podle sdělení ministra Hermana projednává vláda zbourání vepřína v utajeném režimu prý z důvodů, aby se zveřejněním nepoškozovala firma, která vepřín vlastní. Asi si myslí, že zbouráním vepřína udělá firmě a státu menší škody, než zveřejněním smlouvy. Tak se nemůžeme divit, že při takovém přístupu k hospodaření se státními prostředky, chválí jeho činnost na ministerstvu kultury i spoluodpovědný předseda vlády Sobotka. Že vláda odsouhlasila povinnost firem zveřejňovat svoje smlouvy, pokud se jedná o státní peníze a utajením porušuje zákon, to asi zde neplatí. Co je vám občané do toho, za co vláda vaše peníze utrácí, uděláme výjimku.  

Podle vyjádření ministra Hermana to vláda zřejmě schválí a vydá na to prostředky z daní občanů. Půjde tím o další miliardy, o které KDU-ČSL spolu se stranami, se kterými byla v této i minulých vládách v koalici, okrádá naše občany a dále rozděluje společnost. Už se jim povedlo vedle zvyšování státního dluhu i v neprůhledných církevních „restitucích“ stát připravit o stamiliardy, včetně půdy, lesů a nemovitostí, které nemají s církevní činností nic společného. Tyto majetky v minulosti převážně ani nepatřily církvi, byly jí také propůjčeny. A ty světské „majetky“ církve nevznikaly prací prelátů, kněží, biskupů a dalších církevních hodnostářů. Ty si zabrala církev z práce a ze strachu věřících, kterým hlavy vymývali kněží, že budou uvedeni do klatby, upáleni anebo se budou po smrti smažit v pekle. Je zajímavé, že ti, kteří takto lidi s pokřiveným výkladem bible psychicky terorizovali, (a někde se to děje i dnes), se nebáli toho, že tyto klatby dopadnou také na ně, pokud nebudou dodržovat „desatero“.

A další statisíce korun stojí občany cesty pana Hermana a jeho stranického šéfa Bělobrádka na srazy Sudetoněmeckého landsmančaftu, kde pronášejí partnerské zdravice, což je ve vazbě na Lety u Písku obzvláště pikantní. Snad by se tyto výdaje daly uznat, pokud tam domluvili, že to zaplatí Německo, které tyto zrůdnosti způsobilo. Na nedávné utajené poslední cestě ministra Bělobrádka také za státní peníze do USA, o které nedostala veřejnost žádné oficiální informace, asi pan ministr konzultoval nutnost utajení bourání vepřína, aby zveřejněním nebyla ohrožena bezpečnost naší země a USA, kdyby se o tom dozvěděl prezident Putin. Náklady této cesty se rovněž dají započítat do financí, o které občané naší vlasti jejich politikou přišli. K tomu se ještě musí přidat každoroční výpadek dvanácti tisíc kusů kvalitního českého vepřového masa a jeho nahrazení dovozem, likvidace pracovních míst a z toho vyplývající další výdaje ze sociálního fondu na nezaměstnané. Tyto stamiliardy by se dali využít pro mladé rodiny, na platy lékařů a pracovníků ve zdravotnictví, do důchodového systému i do položky na vědu a výzkum, o jejíž oprávněné zvýšení tak důsledně usiluje pan Bělobrádek při jednání s ministrem financí.

Nejsem proti památníku a odsouzení těchto zločinů, včetně vybudování trvalé památky na lidi, kteří trpěli tím, co fašistické Německo nejenom v Evropě konalo, ba naopak. Návrh na důstojné řešení trvalé vzpomínky a památníku, jsem již vyjádřil v jiném článku, který se dá najít na PL - „Vepřín v Letech“.

Tak doufám, že to má KDU-ČSL a ministr Herman již také spočítané od voličů u podzimních voleb do parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

6:04 Profant (Piráti): V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.