Krumer (SPOZ): Předvolební zmatek, ale i světlo na politické scéně

03.04.2021 15:44

Nějak mě to poslední čarování naší vlády, senátu, parlamentu a demobloku, sdružování politiků, hnutí a stran s jediným motivem dostat se k moci bez ohledu na svoje volební programy nejde do hlavy.

Krumer (SPOZ): Předvolební zmatek, ale i světlo na politické scéně
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Je to zmatek a připadá mi to jako cílené akce programu antibabiš. Hamáček varoval ostatní strany a hnutí, aby do koalice nechodili s Babišem a to je jeho koaliční partner a ministr vnitra. Blatný podepsal petici za odstoupení Babiše, je signatářem a podporovatelem Milionů chvilek a je taky členem vlády a ministrem zdravotnictví. Petříček je členem vlády a ministrem zahraničí, aby se zalíbil EU tak si dělá svojí politiku která nám škodí a je často v rozporu s tím o co se snaží vláda, premiér Babiš i prezident Zeman.

Jednání vlády, parlamentu i senátu je těžko pochopitelné. Jeden den se na něčem usnesou, druhý den to zruší a třetí den zavedou další nesmysl který za týden změní. Ale když se rozhodne personální situaci po právu řešit premiér Babiš a vyhodí Prymulu za jeho přestupky ve funkci ministra, tak si ho vezme nejprve jako svého poradce a když ho opět za přestupky neslučitelné s jeho funkcí vyhodí, tak si ho vezme za poradce prezident Zeman. Sněmovna a senát vedle toho že si dělají často trapnou divadelní diskusí volební kampaň, tak se chovají podobně.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Takový guláš a personální kotrmelce jinde těžko najdete. Potom se nemůžou divit že z toho mají guláš i občané a staví se těm zmatkům na odpor. Je skutečnost, že je nezbytné dělat všechno pro to, aby se coronavirus zvládl. Ale rozumně a koncepčně, bez politikaření demobloku a ukazování svalů jednotlivých politiků. Z centra ať už od koalice nebo opozice by měla být zejména v této náročné době slyšet společná a jednotná řeč i s ohledem na budoucnost, také na možnosti státní kasy a zdrojů které jsou ale zejména po současných restrikcích následně budou k dispozici.

K tomu přidávám zajímavé hodnocení které jsem si vypůjčil a se kterým souhlasím. Každý by si to měl přečíst a zapamatovat. Zejména demoblok Piráti a další věční kritici.

Miroslav Štrop uvedl:
Před chvílí jsem byl svědkem zázraku, jaký tady nebyl od dob zmrtvýchvstání Ježíše Krista: Na vlnách veřejnoprávního rozhlasu po prvé v jeho historii zaznělo kladné hodnocení Andreje Babiše! Pozvaný slovenský politolog měl totiž mimo jiné porovnat dvě osobnosti, a to sice českého premiéra s jeho bratislavským kolegou Matovičem. A tu zazněla slova, která by si měl Andrej Babiš nechat vytisknout zlatým písmem a dát zarámovat, protože byl hodnocen jako (cituji) „politik světového formátu, který je na rozdíl od slovenského premiéra charismatický, velmi vzdělaný, ovládá jazyky, umí proto na zahraničních cestách bez tlumočníků s kýmkoli komunikovat tváří v tvář, dovede se naprosto přirozeně pohybovat ve vysoké společnosti i mezi „proletáři…“
Takové hodnocení premiéra Babiše, jemuž česká opozice, její sympatizanti a prakticky všechna média celé roky nemohou přijít na jméno, mně skutečně vyrazilo dech. A bylo patrné, že rovněž moderátorce, která od slovenského hosta ještě toužila slyšet něco jiného, než chválu na Andreje Babiše.

Ještě dodám. Važme si Andreje Babiše i přes jeho některé chyby který má každý, těžko se bude náhrada za našeho premiéra hledat.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.