Kuba: Jde o to najít způsob, jak umožnit návrat Václava Klause zpět k barvám ODS

24.08.2013 19:00

Vždy jsem byl a stále jsem zastáncem toho, aby případný návrat Václava Klause do politiky byl v blízkosti a spolupráci s ODS.

Kuba: Jde o to najít způsob, jak umožnit návrat Václava Klause zpět k barvám ODS
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

Bezpochyby je nejvýraznější postavou pravicové konzervativní politiky v ČR.
 
ODS se pod vedením mých předchůdců, bohužel, vydala cestou ČSSD, která se rozešla s Milošem Zemanem a ten ji nyní úspěšně rozkládá.
 
Bohužel, někteří členové ODS nechali diskusi o sblížení ODS s Václavem Klausem účelově zúžit na debatu, zda se Václav Klaus má či nemá stát znovu předsedou či být ve vedení ODS. Tak ta otázka v žádném případě nestojí a nestála. Jde o to najít formu spolupráce, která umožní návrat Václava Klause zpět k barvám ODS.
 
Pravice dnes od politiků ODS naopak potřebuje, aby ODS dokázala integrovat všechny silné pravicově smýšlející osobnosti a vytvořila silnou protiváhu proti neustále se sbližující ČSSD a KSČM.
 
ODS je jedinou pravicovou konzervativní stranou, která hájí zájmy pravice už 23 let. V posledních vládních obdobích jsme v koaličních kompromisech udělali spoustu ústupků od našeho tradičního programu a v těchto volbách nás čeká klíčový souboj s narůstající silou populistické levice.
 
Pokud by se Václav Klaus rozhodl pro návrat do politiky bez aktivní spolupráce s ODS, nebo dokonce proti ní, byla by to velká chyba nejen pro ODS, ale pro celou pravici, která tak místo integrace a spolupráce bude pokračovat v drolení na mnoho malých stran a uskupení.
 
Pokud někteří členové ODS toto riziko nevnímají, považuji to za fatálně špatný politický odhad.
 
Martin Kuba
úřadující předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…