Kubata (TSS): Statistika, nebo lež?

12.08.2021 15:31 | Komentář

Špatná jsou statistická data, nebo naše zdravotnictví? Opravdu jsme snad nejhorší na světě?

Kubata (TSS): Statistika, nebo lež?
Foto: repro Facebook
Popisek: Ing. Václav Kubata, exposlanec TOP09 a pražský koordinátor Trikolóry

„Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí...“ zpívá se v písničce Jaroslava Uhlíře v pohádce Princové jsou na draka. Rád bych si vzal radu pana Uhlíře k srdci, ale nějak mi to při čtení aktuálních zpráv nejde. Ráno otevřu počítač a vidím titulek, že Česká republika je v počtu úmrtí na covid-19 čtvrtá nejhorší na světě, abych si hned vzápětí přečetl jinou zprávu, že projekt Chytrá karanténa už daňové poplatníky vyšel na téměř 752 milionů korun.

Platíme miliardy „na svojí záchranu“, abychom byli úplně nejhorší na světě? Nechci od politiků už slyšet nic o naší neukázněnosti. Neumím si ani na vteřinu představit, že gaussova křivka rozdělení pravděpodobností (ukáznění občané vs neukáznění) vykazuje u našich obyvatel nějaké diametrálně odlišné parametry než v ostatních zemích. Proto je pro mě jediné možné vysvětlení, že buď jsou české statistiky o počtu úmrtí na covid-19 vylhané, anebo je stav úrovně našeho zdravotnictví v naprosto katastrofálním stavu. Obě možnosti se musí vyšetřit.

Pokud jsou statistiky upravovány (respektive je uměle navyšován počet úmrtí na covid-19). potom jedině za účelem obohacení se osob, které mohou z těchto nafouknutých údajů profitovat. A nemluvím jen o příjemcích samotných miliard, ale i osobách, které si tímto upevňují své kariérní a profesní pozice. Anebo je to pravda, a u nás skutečně na covid-19 umřelo úplně nejvíc lidí na světě, ale to pak zakládá na okamžité pohnání k zodpovědnosti celé vlády i politiků v krajích, kteří jsou za nemocniční systém u nás plně zodpovědní.

Zdravotní odvody našich občanů jsou enormní a prostě není možné tento stav jen vzít na vědomí. Musí už skončit totální chaos a personální devastace a musí se vyšetřit, kdo za tento stav nese politickou zodpovědnost. Naším cílem by měl být systém zdravotnictví, spravedlivý pro všechny zúčastněné. Hlavní investice ve zdravotnictví musí být přece do lidí.

(zdroje ZDE a ZDE)

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Václav Kubata

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…