Kubera (ODS): Jedna věc je politická bitva a druhá věc je soukromý vztah

16.11.2016 16:26

Projev na schůzi Senátu 16. listopadu 2016:

Kubera (ODS): Jedna věc je politická bitva a druhá věc je soukromý vztah
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Kolik mám času, pane předsedo? Takže já také děkuji. Hrozil jsem se, aby to nebylo 99,9, to by mě jako neuspokojilo... Do televize NOVA jsem říkal, že 51 % prezidentské volby mně bude stačit, ale nic. To nechci odbočovat. Moc děkuji. Vím ten důvod, proč to tak dopadlo. Dokonce vím, i proč mě nominovali. Mysleli jste si, že když budu sedět tam, tak nebudu mít čas vystupovat, ale to se mýlíte... Víte, že to jde jednoduše, nechám se vystřídat. A budu vystupovat už 30., určitě budu vystupovat k několika úžasnostem, které sem dojdou.

Budu se snažit, jak jsem patřil k těm méně ukázněným, pan předseda mě často napomínal, když jsem mluvil déle, než se mu líbilo. Budu podobně přísný, protože teď budu já. Ale určitě se spolehněte, že mně strašně záleží na tom a strašně mně to vadí, jak je společnost rozložena naprosto zbytečně jenom proto, že má málo sebevědomí a stále hledá někde nějakého nepřítele. A Senát je takovou vizitkou. Oni na něj všichni nadávají. Ale my jsme tady od doby, co tu jsem, a platilo to od roku 1996. Vždycky jsem dával na příklad paní senátorku Gajdůškovou, která když mluvila, tak i její kolegové ze sociální demokracie odcházeli do hospody, protože ji nechtěli tak dlouho poslouchat. Ale vždycky to bylo na úrovni a kdykoliv jsem se tady s kýmkoliv hádal, dokonce i s Marksovou-Engelsovou, která je vždycky rozčílená, když jí říkám Marksová-Engelsová. Naposledy teď na konferenci o sociálním bydlení. Předvedli jsme pak účastníkům, objali jsme se tam, políbili a říkali jsme – víte, jedna věc je politická bitva a druhá věc je soukromý vztah. Ten by se do toho vůbec neměl žádným způsobem přenášet. To, že máme na různé věci různé názory, to je naprosto přirozené. Ale bohužel v naší společnosti je to obecně tak, že když má někdo jiný názor, tak ho nenávidíme a děláme všechno proto, abychom ho jakýmkoliv způsobem, včetně kriminálního, zničili.

Poslední nápady, opět ve sněmovně. Zaujal mě autor knihy Černá labuť, seznámil mě s výrazem, který jsem neznal. Výraz je zkratka je IPI. Víte, co je to IPI? Intelektuál a přesto idiot. To je moc hezká zkratka. Ve sněmovně nevědí roupama co dělat, tak zase vymýšlí, a bude zase celonárodní diskuse o tom, jestli když někdo řekne proti prezidentovi, tak ho bude čekat rok vězení. Naprostý nesmysl, vůbec to nemá žádný význam...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: eDoklady rychle stávají běžnou součástí života

10:21 Ministr Bartoš: eDoklady rychle stávají běžnou součástí života

Využívání aplikace eDoklady, kterou v lednu letošního roku spustila Digitální a informační agentura …