Kubíček (ANO): Jaderná energetika nemá moc alternativ

31.03.2014 14:14

Jsem pro dostavbu temelínské elektrárny, jestliže to bude pro nás ekonomicky výhodné. Koneckonců patří to k prioritám nás jihočeských poslanců.

Kubíček (ANO): Jaderná energetika nemá moc alternativ
Foto: ANO
Popisek: Roman Kubíček

Jako koaliční poslanec podporuji současnou vládu v jejím úsilí, že v rámci Evropské unie by neměly být zaváděny striktní kvóty pro zavádění podílu výroby elektrické energie z tzv. obnovitelných zdrojů.

Obávám se, že za zhruba dvacet let, kdy bude významně klesat účinnost fotovoltaických elektráren, nebudou jejich majitelé ochotni měnit solární panel za nové, už kvůli tomu, že skončí dotace. Myslím si, také že jejich podíl na výrobě elektřiny, pokud nedojde k nějakému významnému objevu, bude mít v následujících desetiletích jen doplňkový charakter. Myslím, že jejich uplatnění bude více směřovat do oblasti podpory energetické soběstačnosti budov.  

Je potřeba si uvědomit, že stavba dalších vodních elektráren je kvůli přírodním podmínkám v naší zemi téměř nemožná a další existence tepelných elektráren je kvůli hnědouhelným těžebním limitům v severních Čechách nejistá už proto, že uhlí v současných nalezištích rychle ubývá, navíc tento typ elektráren není příliš příznivý k životnímu prostředí.

Je tedy více než pravděpodobné, že bez nových jaderných elektráren se v budoucnu neobejdeme. Nechci však polemizovat s otázkou zda stavět nové bloky co nejdříve nebo např. za pět let. Jelikož je ale potřebujeme, stát musí zajistit takové investiční prostředí, aby se tato akce vyplatila.  

Ing. Roman Kubíček, (ANO)
poslanec PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.